Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 18.191.174.168.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
UNIQA SEE5 ĆE OBLIKOVATI BUDUĆNOST REGIJE

Vijesti

UNIQA SEE5 ĆE OBLIKOVATI BUDUĆNOST REGIJE


Održan prvi UNIQA regionalni summit zemalja jugoistočne Europe u Sarajevu
 

Osvještavanjem o važnosti osiguranja i kreiranjem zajedničkih jednostavnih i pristupačnih proizvoda za svoje klijente uz ulaganje u inovacije i digitalizaciju, UNIQA će oblikovati budućnost tržišta osiguranja u regiji. Zaključak je to prvog UNIQA SEE regionalnog summita koji je okupio vodeće ljude iz regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Bugarska i Hrvatska) koja brine o gotovo 2 milijuna klijenata, ima 1700 zaposlenih i ostvaruje 245 milijuna eura bruto zaračunate premije.
 
SEE regija je treća po veličini grupacija u okviru UNIQA Internationala koji posluje na 18 tržišta Europe. Transformacija koja je započela u ožujku ove godine provedena je u skladu sa strategijom rasta i daljnjeg razvoja kompanije u kojoj je poseban fokus stavljen na zemlje jugoistočne Europe (SEE). UNIQA snažno ulaže u ovu regiju kako bi klijentima pružila bolje i kvalitetnije usluge u skladu s njihovim potrebama, stvarajući organizacije s još većom orijentacijom na klijente, s povećanom efikasnošću na svim tržištima, uz jak fokus na digitalizaciju kompanije i njene ponude, ali i ulaganjem u zajednicu i održivi razvoj.
 
Govoreći o perspektivi regije, svi sudionici su se složili da postoji ogroman tržišni potencijal u regiji, što potvrđuju i podaci o prosječnoj premiji po stanovniku. Primjerice, prosječna premija osiguranja po stanovniku u Hrvatskoj iznosila je 2021. godine 399 eura, u Srbiji 148 eura, u BiH 140 eura, u Bugarskoj 242 eura, a u Crnoj Gori 160 eura, što je znatno ispod prosjeka Europske unije u kojoj je prosječna premija 2085 eura.  Najzastupljenije osiguranje u svim zemljama regije je obvezno osiguranje od odgovornosti za upotrebu motornih vozila, no najveći potencijal rasta u cijeloj regiji imaju dobrovoljna zdravstvena osiguranja, osiguranje kućanstva te osigurateljna rješenja za male i srednje poduzetnike koja su sve traženija.
 
UNIQA se u regiji želi pozicionirati kao pouzdan partner fizičkim osobama, korporativnim klijentima i klijentima u bankama. Osvještavanjem o važnosti osiguranja u svakodnevnom životu i pružanjem adekvatne i prijeko potrebne pomoći u zaštiti od različitih suvremenih rizika koje diktiraju globalni megatrendovi, poput  demografskih i društvenih promjena, klimatskih promjena i digitalizacije uspješno će odgovoriti na sve izazove današnjice. Kako bi razvila moderna osigurateljna rješenja koja mogu odgovoriti na sve zahtjeve klijenata UNIQA će ulagati u nove i inovativne tehnologije i u najbolje talente u svojoj raznolikoj zajednici zaposlenika. Postizanje statusa  poslodavca s pet zvjezdica jedan je od najvažnijih strateških ciljeva UNIQA osiguranja.
„UNIQA će raditi na jačanju svijesti o potrebi osigurateljne zaštite i pružati jednostavna i brza rješenja svojim klijentima. Poslujući kao jedan tim, uspjeli smo iskoristiti najbolje prakse iz pet zemalja regije i osmisliti agilan strateški koncept čiji benefit će osjetiti i naši zaposlenici, a naročito klijenti. Naša najveća snaga su naši zaposlenici u čiji razvoj konstantno ulažemo i s posebnom pažnjom razvijamo njihove talente i vještine. Poseban naglasak stavljamo na digitalizaciju i analizu podataka kako bismo ubrzali i pojednostavili procese, koji su ključni za proširenje našeg portfelja klijenata kao i preuzimanje liderske pozicije na tržištu osiguranja u SEE regiji koja je ostvarila najveći rast u UNIQA internationalu od čak 12,8 posto, istaknuo je predsjednik SEE regije Adel Bahtanović, dodajući kako će UNIQA građenjem dugoročnog partnerskog odnosa s klijentima i ulaganjem u modernizaciju i standardizaciju portfelja i procesa dodatno ojačati svoju poziciju na tržištu osiguranja u BiH kao i pozicije u ostalim zemljama regije.
 
UNIQA grupa pruža svesrdnu podršku regiji koju je, svojim prisustvom na Summitu, potvrdio Wolfgang Kindl, član Uprave UNIQE za međunarodna tržišta. „UNIQA Grupa je u potpunosti i dugoročno predana SEE5 od koje očekujemo da bude važan kontributor rasta i profita. Tijekom proteklih par mjeseci proizašlo je mnogo konstruktivnih ideja, koje će zasigurno biti korisne, a eventualno i primjenjive na nivou Grupe. Zajedno rastemo i učimo jedni od drugih, sve s ciljem zadovoljenja potreba naših klijenata. Međusobna suradnja SEE5 zemalja je odličan primjer da se visoki poslovni standardi UNIQE postavljaju predanim radom, analizom i posvećenošću svih nas.“ , istaknuo je Wolfgang Kindl.