UNIQA ulaže približno milijardu eura u širenje poslovanja u Središnjoj i Istočnoj Europi - UNIQA osiguranje
Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 3.228.21.204.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
UNIQA ulaže približno milijardu eura u širenje poslovanja u Središnjoj i Istočnoj Europi
  • Naslovna
  • »
  • O nama
  • »
  • Vijesti
  • »
  • UNIQA ulaže približno milijardu eura u širenje poslovanja u Središnjoj i Istočnoj Europi

Vijesti

UNIQA ulaže približno milijardu eura u širenje poslovanja u Središnjoj i Istočnoj Europi
UNIQA Grupa kupuje tvrtke francuskog osiguratelja AXA Grupe na rastućim tržištima Poljske, Češke i Slovačke. Akvizicijom vrijednom približno milijardu eura, nakon zakonskog odobrenja UNIQA će steći 5 milijuna novih klijenata, 2100 zaposlenih i 800 milijuna eura premije. Predmet akvizicije su tvrtke za životno i neživotno osiguranje, investicijske tvrtke, mirovinski fondovi i uslužne tvrtke AXA grupe u ove tri zemlje.

 
Predsjednik Uprave UNIQA Grupe Andreas Brandstetter tim povodom je izjavio: „Već smo dugo svjesni da se tvrtke AXA Grupe izvrsno uklapaju u našu dugoročnu strategiju. Njihov snažni fokus na profitabilno poslovanje s privatnim korisnicima i uravnotežen portfolio proizvoda nadopunjuje naše postojeće poslovanje i dovodi nas na peto mjesto u rastućoj regiji Središnje i Istočne Europe.
 
Investiranje u tri rastuća tržišta
 
UNIQA ima gotovo 20 godina iskustva na poljskom, češkom i slovačkom tržištu. Sa stopama rasta od prosječnih 3 posto u posljednjem desetljeću, bruto domaći proizvod ovih zemalja znatno premašuje austrijski (1,6 posto).
„Naše analize pokazuju da će se rast nastaviti i dugoročno biti znatno veći od austrijskog. Ova akvizicija stoga predstavlja ulaganje u održiv i stalan rast“, rekao je Brandstetter.
Dok se predviđa da će austrijsko tržište osiguranja rasti 1,5 posto sljedeće godine, znatno su veća očekivanja za Poljsku, Češku i Slovačku gdje se očekuje rast od 6,2 posto, 6,8 posto odnosno 2,7 posto.
 
Jačanje tržišne pozicije

UNIQA je trenutno deseta tvrtka po veličini u Poljskoj s 1,5 milijuna klijenata, šesta u Češkoj s 800 tisuća klijenata i četvrta u Slovačkoj s 500 tisuća klijenata. Akvizicijom tvrtki AXA grupe UNIQA će steći 3,2 milijuna klijenata u Poljskoj, 800 tisuća u Češkoj i 750 tisuća u Slovačkoj, čime će u Poljskoj i Češkoj zauzeti peto, a u Slovačkoj četvrto mjesto. 
„Značajno ćemo poboljšati svoju poziciju na svakom od ovih tržišta“, rekao je Andreas Brandstetter. „AXA nam savršeno odgovara: tvrtke su odlično vođene i imaju jaku tržišnu poziciju. Ova transakcija donijet će nam nove privatne i poslovne korisnike na tri rastuća tržišta na kojima smo već visoko profitabilni.“ 
 
Završetak transakcije trenutno je predmet svih neophodnih regulatornih odobrenja.
 
UNIQA Grupa
 
UNIQA grupa jedna je od vodećih osigurateljnih grupa na svojim matičnim tržištima, Austriji te Središnjoj i Istočnoj Europi. Zapošljava 20.000 djelatnika i ekskluzivnih prodajnih partnera koji se brinu za više od 10,1 milijuna klijenata u 18 zemalja. UNIQA grupa drugi je osiguratelj u Austriji s tržišnim udjelom od 21 posto. UNIQA posluje u 18 zemalja: Austriji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Hrvatskoj, Kosovu, Lihtenštajnu, Mađarskoj, Makedoniji, Poljskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Švicarskoj i Ukrajini.