Uređenje doma, kako razmišljaju žene, a kako muškarci? - UNIQA osiguranje
Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 3.216.28.250.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Kako o uređenju doma razmišljaju žene, a kako muškarci

Kako o uređenju doma razmišljaju žene, a kako muškarci

Zamislite mladi par koji se napokon odlučio poduzeti zajednički korak i useliti u zajednički dom. I nakon onog početnog oduševljenja, razmjene ključeva s prigodnim privjescima slijedi realnost u odabiru namještaja pri kojem dolazi do prvih razmirica.
Uređenje zajedničkog doma može zvučati kao sitnica, no znamo kako upravo sitnice život znače. I dok ona razmišlja o ružičastim tonovima, plišanim medvjedićima i kristalnim lusterima, on u to vrijeme sanja o jednostavnom crno – bijelom svijetu, bez nepotrebnih detalja poput zavjesa i ostalog kiča te o prostoru opremljenom vrhunskom tehnologijom.

Ženski pogled

Zašto se muško-ženski odnosi počnu komplicirati čim se krene razmišljati o uređenju zajedničkog doma. Razlog je drugačija perspektiva koja bi se iz ženskog gledišta mogla objasniti:

 •  Dom je za žene mjesto u kojem ona ima puno aktivnosti. Kuhanje, glačanje, šminkanje, čitanje, jutarnji pilates – sve mora imati svoje mjesto, stoga je ženama vrlo bitan faktor zadovoljavanje funkcionalnih zahtjeva, koji će joj olakšati i ubrzati radne procese.
 •  Funkcionalnost mora biti povezana s estetikom. Zapamtite, ženama su boje važnije od marke proizvoda.
 •  Prisutnost detalja, od šarenih jastučića, vaza s cvijećem do foto okvira s natpisima stvaraju identitet prostora i čine ga različitim od salonskog ugođaja. Sve navedeno sastavni je dio kreiranja ugođaja intime vlastitog doma.
 •  Igra s bojama zidova, elementima namještaja, dekorativnim tkaninama i detaljima, izražavaju istančani ukus i osjećaj za lijepo. Sklad prostora kroz razne detalje težnja je svake pripadnice ljepšeg spola.
 •  Mekoća i udobnost materijala, zaobljene linije namještaja forme su kroz koje se očituje ženska senzibilnost. 

Muški pogled

Muški kriteriji za odabir elemenata uređenja doma u potpunosti se razlikuje od ženskih:

 •  Funkcionalnost u uređenju prostora nije bitan element, osim u prostoru gdje oni obavljaju konkretne poslove kao npr. radna soba ili prostor za vježbanje. Ove prostorije moraju biti dovoljno prostrane, osvijetljene te kvalitetno opremljene.
 •  Muškarci odabiru detalje za prostor, no oni su tehničke prirode. Vrhunski TV prijamnik, audio oprema ili IT sustav puno im više znače od odabira trosjeda ili tepiha.
 •  Dvosjed, trosjed ili stolice ne moraju biti lijepe već udobne. Za razliku od žena, odabir muškaraca usmjeren je na funkcionalnost umjesto na boju i oblik.
 •  Pri odabiru boja muškarci su vrlo pažljivi, ali im u obzir dolaze samo hladne palete boja. Omiljene su im crna, siva i bijela koje prostoru ne daju poseban identitet.
 •  Marke uređaja, poput perilice rublja i suđa, puno su im važnije od razmještaja i izgleda kuhinjskih ili toalet elemenata.
 •  Muškarci preferiraju minimalizam s čistim linijama u svom domu.

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Poziv s mobitela: *200
UNIQA Non-Stop 0-24h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: 8:00 - 12:00h
Procjena štete: 8:00 - 12:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

UKUSI SU RAZLIČITI
Ukusi su različiti u uređenju doma, a o njima se ne isplati raspravljati. Jedini mogući način je kompromis između svih stanara u domu. No postoji jedna stvar oko koje se ne radi kompromis, a to je osiguranje vlastitog doma i stvari u njemu (osiguranje kućanstva). Dom osim namještaja treba i osiguranje koje je dostupno već po cijeni od 20 kuna mjesečno. To je mala cijena za sigurnost svih sitnica koje njoj i njemu puno znače.

Istaknuti proizvod

 
 

Osiguranje imovine

Osiguranje obiteljske kuće ili stana pokriva rizike koji u trenutku mogu uništiti sve što ste godinama vrijedno stvarali.

Osiguranje života

Životno osiguranje je jedan od najatraktivnijih oblika ulaganja u svijetu. Saznajte zašto!