Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 100.26.196.222.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Kako o uređenju doma razmišljaju žene, a kako muškarci

Kako o uređenju doma razmišljaju žene, a kako muškarci

Zamislite mladi par koji se napokon odlučio poduzeti zajednički korak i useliti u zajednički dom. I nakon onog početnog oduševljenja, razmjene ključeva s prigodnim privjescima slijedi realnost u odabiru namještaja pri kojem dolazi do prvih razmirica.
Uređenje zajedničkog doma može zvučati kao sitnica, no znamo kako upravo sitnice život znače. I dok ona razmišlja o ružičastim tonovima, plišanim medvjedićima i kristalnim lusterima, on u to vrijeme sanja o jednostavnom crno – bijelom svijetu, bez nepotrebnih detalja poput zavjesa i ostalog kiča te o prostoru opremljenom vrhunskom tehnologijom.

Ženski pogled

Zašto se muško-ženski odnosi počnu komplicirati čim se krene razmišljati o uređenju zajedničkog doma. Razlog je drugačija perspektiva koja bi se iz ženskog gledišta mogla objasniti:

 •  Dom je za žene mjesto u kojem ona ima puno aktivnosti. Kuhanje, glačanje, šminkanje, čitanje, jutarnji pilates – sve mora imati svoje mjesto, stoga je ženama vrlo bitan faktor zadovoljavanje funkcionalnih zahtjeva, koji će joj olakšati i ubrzati radne procese.
 •  Funkcionalnost mora biti povezana s estetikom. Zapamtite, ženama su boje važnije od marke proizvoda.
 •  Prisutnost detalja, od šarenih jastučića, vaza s cvijećem do foto okvira s natpisima stvaraju identitet prostora i čine ga različitim od salonskog ugođaja. Sve navedeno sastavni je dio kreiranja ugođaja intime vlastitog doma.
 •  Igra s bojama zidova, elementima namještaja, dekorativnim tkaninama i detaljima, izražavaju istančani ukus i osjećaj za lijepo. Sklad prostora kroz razne detalje težnja je svake pripadnice ljepšeg spola.
 •  Mekoća i udobnost materijala, zaobljene linije namještaja forme su kroz koje se očituje ženska senzibilnost. 

Muški pogled

Muški kriteriji za odabir elemenata uređenja doma u potpunosti se razlikuje od ženskih:
 
 •  Funkcionalnost u uređenju prostora nije bitan element, osim u prostoru gdje oni obavljaju konkretne poslove kao npr. radna soba ili prostor za vježbanje. Ove prostorije moraju biti dovoljno prostrane, osvijetljene te kvalitetno opremljene.
 •  Muškarci odabiru detalje za prostor, no oni su tehničke prirode. Vrhunski TV prijamnik, audio oprema ili IT sustav puno im više znače od odabira trosjeda ili tepiha.
 •  Dvosjed, trosjed ili stolice ne moraju biti lijepe već udobne. Za razliku od žena, odabir muškaraca usmjeren je na funkcionalnost umjesto na boju i oblik.
 •  Pri odabiru boja muškarci su vrlo pažljivi, ali im u obzir dolaze samo hladne palete boja. Omiljene su im crna, siva i bijela koje prostoru ne daju poseban identitet.
 •  Marke uređaja, poput perilice rublja i suđa, puno su im važnije od razmještaja i izgleda kuhinjskih ili toalet elemenata.
 •  Muškarci preferiraju minimalizam s čistim linijama u svom domu.

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!
UKUSI SU RAZLIČITI
Ukusi su različiti u uređenju doma, a o njima se ne isplati raspravljati. Jedini mogući način je kompromis između svih stanara u domu. No postoji jedna stvar oko koje se ne radi kompromis, a to je osiguranje vlastitog doma i stvari u njemu (osiguranje kućanstva). Dom osim namještaja treba i osiguranje koje je dostupno već po cijeni od  2,65 eura mjesečno. To je mala cijena za sigurnost svih sitnica koje njoj i njemu puno znače.

Istaknuti proizvod

 
 

Osiguranje imovine

Osiguranje obiteljske kuće ili stana pokriva rizike koji u trenutku mogu uništiti sve što ste godinama vrijedno stvarali.

Osiguranje života

Životno osiguranje je jedan od najatraktivnijih oblika ulaganja u svijetu. Saznajte zašto!