Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 3.235.60.197.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
 Ako imam europsku karticu zdravstvenog osiguranja, treba li mi putno

Ako imam europsku karticu zdravstvenog osiguranja, treba li mi putno


Ulaskom u Europsku uniju građani Hrvatske stekli su pravo na zdravstvenu zaštitu u zemljama članicama. Svaki građanin ima pravo prije putovanja besplatno podići svoju karticu, no ona nema sva pokrića koja ima putno osiguranje. U nastavku donosimo postupak dobivanja europske kartice zdravstvenog osiguranja odnosno putnog osiguranja, te prava koja proistječu iz njih, odnosno pokrića. 

Priprema za putovanje

 

Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Pravo na EKZO ima svaki osiguranik Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). Njome za vrijeme svog privremenog boravka na području druge države članice EU ako se iznenada razboli, ozlijedi ili doživi nesreću,  ima pravo koristiti zdravstvenu zaštitu koja se ne može odgoditi do planiranog povratka u Hrvatsku, a na teret sredstava HZZO-a.


Europska kartica zdravstvenog osiguranja i putno osiguranje nemaju ista pokrića

EKZO nije alternativa putnom osiguranju. Ona ne pokriva troškove privatne zdravstvene zaštite ili troškove poput spašavanja pacijenta prilikom nezgode na skijalištu, zračni prijevoz natrag u domovinu ili ukradeno ili izgubljeno vlasništvo. Stoga je preporučljivo uz EKZO imati i odgovarajuće putno osiguranje.
 

Europska kartica zdravstvenog osiguranja

Kako do Europske kartice zdravstvenog osiguranja

Najjednostavniji postupak dobivanja kartice je podnošenjem zahtjeva putem web portala HZZO-a.
Na pet lokacija u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku postavljeni su automati koji će vam za samo nekoliko sekundi napraviti europsku zdravstvenu. U svojim poslovnicama u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku HZZO je postavio uređaje sa sustavima za uvođenje elektroničkih redova čekanja (redomate), na kojima, osim rednog broja, građani mogu podići i svoj EKZO. Redomati su postavljeni u Regionalnom uredu HZZO-a u Zagrebu, na adresama Klovićeva 1 i Jukićeva 12, u Regionalnom uredu HZZO-a u Splitu, na adresi Obala Kneza Branimira 14, u Regionalnom uredu HZZO-a u Rijeci, na adresi Slogin kula 1 te u Regionalnom uredu HZZO-a u Osijeku, na adresi Kralja Zvonimira 1.

Na terminalu je dovoljno odabrati 'EU iskaznice', u zato predviđeni utor ubaciti važeću zdravstvenu iskaznicu, pričekati dok se podaci obrade i iz terminala uzeti europsku zdravstvenu.
U ostatku Hrvatske do kartice, na žalost, ne možete doći odmah već možete podnijeti zahtjev u nadležnom regionalnom uredu ili područnoj službi HZZO-a, a u roku od 8 dana od dana predaje zahtjeva kartica se može osobno preuzeti. Ako vam je EKZO hitno potrebna i ne možete čekati osam dana, javite se u regionalni ured ili područnu službu HZZO-a gdje će Vam se odmah izdati Certifikat koji privremeno zamjenjuje EKZO za razdoblje Vašeg putovanja.

EKZO u pravilu vrijedi tri godine.
 

Muškarac i žena na putovanju

Ugovorite putno osiguranje 


Kad ste to riješili, ugovorite putno i uživajte u svom putovanju bez briga. Odaberite paket s pokrićima koja vam najviše odgovaraju, a sve to možete ugovoriti iz udobnosti svog doma ili ureda!


 

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Sve što morate znati o putnom osiguranju

Dok ste na odmoru nije vrijeme za dodatne brige.

Opširnije
9 savjeta za sretan put u daleke, egzotične zemlje

Donosimo nekoliko korisnih savjeta za sve avanturiste.

Opširnije
Što sve obuhvaća putno osiguranje

Jeste li mislili na nepredviđene situacije koje vam se mogu dogoditi na putu u stranoj zemlji?

Opširnije

Istaknuti proizvod

 
 

Putno osiguranje

Naša polica putnog osiguranja štiti vaše zdravlje, čuva prtljagu, pokriva nepredviđene događaje i vraća novac u slučaju otkaza putovanja.

Osiguranje imovine

Osiguranje imovine od raznih rizika, poput poplave, požara, provale ili izljeva vode jamči vam miran san, pogotovo kad ste na putu.