Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.222.64.76.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Savjeti za putovanje avionom

Savjeti za putovanje avionom


Vodič za putnike: Što sve (ne) smijete unijeti u avion?


Iako se na internetskim stranicama međunarodnih aerodroma i aviokompanija uvijek mogu pronaći osnovne informacije o tome što možete unijeti u avion, sigurno ste se svaki put prilikom pakiranja pitali što sve smijete nositi u svojoj ručnoj prtljazi.
Kako bi riješili ove nedoumice, pripremili smo mali vodič za putnike u kojem donosimo više o tome što (ne)smijete nositi sa sobom u avion.
Elektronika
Unošenje elektronskih uređaja kao što su laptop, mobilni telefon, MP3 player, fotoaparat i kamera je dozvoljeno, pa čak i preporučljivo. Ovi uređaji mogu biti oštećeni prilikom transporta predane prtljage, pa je najbolje da ih nosite sa sobom.
Iz sigurnosnih razloga, na nekim aerodromima vas mogu pitati da prilikom kontrole upalite svoj laptop ili mobilni telefon, pa uvijek vodite računa o tome da prije polaska na put napunite baterije vaših uređaja.
Od ostalih uređaja, u avion je dozvoljeno unijeti i fen za kosu, peglu za kosu, aparat za brijanje, te putnu peglu za odjeću.

Tekućine
Tekućine koje nosite u ručnoj prtljazi moraju biti u bočicama od najviše 100 mililitara, a po putniku je dozvoljeno ponijeti jednu prozirnu vrećicu u kojoj se nalazi najviše jedna litra tekućine. Lijekovi i hrana za bebe nisu uključeni u maksimalnu količinu od jedne litre, ali njih je isto potrebno staviti u posebnu vrećicu i prijaviti prije ulaska u avion.


 
Opasne stvari i predmeti
Poznato je da se opasni predmeti kao što su vatreno oružje, municija, noževi i drugi oštri predmeti ne mogu unositi u avion, ali postoji i niz drugih predmeta i stvari koje su deklarirane kao opasne i nećete ih moći ponijeti sa sobom u ručnoj prtljazi. U avion ne smijete nositi ni škare, skalpel i britve, kao niti jedan drugi predmet koji ima oštricu dužu od 6 cm.

Hrana i piće
Što se tiče unošenja hrane u avion, često vlada mišljenje da je hrana strogo zabranjena, te da u avion možemo ponijeti samo prehrambene proizvode koje smo kupili u duty free trgovinama.
Međutim, to je samo djelomično točno. Hranu kao što je sendvič, grickalice, slatkiši i oraščiće je dozvoljeno unijeti u avion, ali s druge strane, džem, med, kečap, majonezu, voćni jogurti, mlijeko i sok se ne smiju unositi.Stvari iz svakodnevne upotrebe
Savjet više: što se tiče ručne prtljage savjetujemo da, pored vrijednih stvari, u njemu ponesete i nešto rezervne odjeće. Nije rijetkost da se predana prtljaga zagubi, pa je uvijek dobro sa sobom imati rezervnu majicu, čarape i donje rublje.

Bezbrižno putovanje uz UNIQA osiguranje
Ako prvi put putujete u neku zemlju, prethodno se informirajte i o pravilima ulaska i boravka u toj zemlji, kao i o aerodromskim pravilima. Posljednjih godina mnogi su aerodromi iz sigurnosnih razloga pojačali kontrole te uveli nova pravila, pa ono što će na jednom aerodromu proći neprimijećeno, na drugom bi moglo biti razlog dodatnih provjera. Uz aerodromske, pridržavajte se i pravila aviokompanija koja se također mogu razlikovati,  posebno što se tiče težine i veličine prtljage.
Pored navedenog, za bezbrižno putovanje vrlo je važan i osjećaj sigurnosti dok boravite u stranoj zemlji, te se pre puta pobrinite da imate odgovarajuće putno zdravstveno osiguranje.UNIQA osiguranje u svojoj ponudi ima i ONLINE PUTNO OSIGURANJE. Ugovaranje osiguranja online je brzo i jednostavno.
A za one koji vole tradicionalne načine kupovine, putno osiguranje mogu kupiti u UNIQA poslovnicama diljem Hrvatske.

Letite bezbrižno uz UNIQA putno osiguranje!
 
 

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Avantura vas zove – istražite svijet uz solo putovanje!

Što nam je potrebno za sigurno i uzbudljivo solo putovanje?

Opširnije
Jet lag – kako si pomoći u prilagodbi na novu vremensku zonu?

Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da uspostavite kontrolu nad svojim fizičkim stanjem kada imate simptome jet laga

Opširnije
Praktični savjeti za uspješno pakiranje

Što napraviti da pakiranje za put prođe bez stresa? Kliknite i saznajte više!

Opširnije