Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.222.64.76.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Znate li kako postupiti ako vam se dogodi prometna nezgoda?

Znate li kako postupiti ako vam se dogodi prometna nezgoda?Ako ste sudjelovali  u prometnoj nesreći u kojoj je netko izgubio život ili je ozlijeđen ili je nastala veća materijalna šteta, dužni ste ostati na mjestu prometne nezgode, pružiti pomoć unesrećenima i obavijestiti policiju i ostale službe (hitnu pomoć).

Svaki vlasnik automobila mora imati u automobilu obaveznu opremu koja je propisana Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Lista obavezne opreme treba sadržavati rezervni kotač i dodatnu opremu za promjenu kotača, sigurnosni trokut za označavanje vozila,  reflektirajući prsluk te kutiju prve pomoći koja ne smije biti starija od pet godina.

Trebate poduzeti sve da otklonite opasnosti koje mogu nastati na mjestu prometne nesreće pa u slučaju slabe vidljivosti obavezno odjenite reflektirajući prsluk te postavite sigurnosni trokut na udaljenosti 100 m. Isključite motor i zakočite vozilo. Nastojte ne dirati ništa do dolaska policije koja će napraviti očevid.   

Ako ste sudjelovali u nesreći u kojoj je nastala manja materijalna šteta na vozilima,  dužni ste odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa i popuniti i potpisati Europsko izvješće o nezgodi ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

Izvješće će ubrzati tijek rješavanja i isplate šteta osobama oštećenim u prometnim nezgodama iz osiguranja jer sadrže podatke potrebne za brzo i učinkovito rješavanje odštetnih zahtjeva. Obrazac izvješća dobit ćete od osiguratelja prilikom registracije motornog vozila, a možete ga preuzeti i u kod najbližeg UNIQA distributera.

U slučaju prometne nesreće s manjom materijalnom štetom, kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Vozač koji se zatekne ili naiđe na mjesto prometne nesreće dužan je na zahtjev ovlaštene osobe prevesti osobu ozlijeđenu u prometnoj nesreći do najbliže zdravstvene ustanove. Vozač je dužan na ovaj način postupiti i prije dolaska ovlaštene osobe, osim ako se nesreća dogodila na mjestu na kojem se može očekivati brzi dolazak vozila hitne pomoći ili ako vozač zaključi da se nestručnim i neodgovarajućim načinom prijevoza stanje ozlijeđene osobe može pogoršati.

Policijski službenik dužan je uvijek obaviti očevid prometne nesreće u kojoj ima poginulih i ozlijeđenih osoba ili je nastala veća materijalna šteta. Na jednak je način dužan postupiti i kod prometne nesreće s manjom materijalnom štetom, koju je policiji dojavio jedan od sudionika, a ukoliko sudionici prometne nesreće nisu potpisali Europsko izvješće o prometnoj nesreći ili na drugi način nisu razmijenili podatke o sebi i vozilima.

Da biste izbjegli velike troškove koje uklanjanje vozila i vuča mogu uzrokovati, dobro je uz osiguranje vozila imati pokriće pomoć na cesti koje možete ugovoriti uz obvezno ili kasko UNIQA osiguranje vozila. Pomoć na cesti neće vas spasiti samo muke s automobilom, već će vam pružiti pomoć i ako slučajno ulijete pogrešno gorivo u automobil ili izgubite  ili su vam ukradeni ključevi od automobila.

S UNIQA osiguranjem pomoći na cesti bezbrižno možete voziti ne samo u cijeloj Europi , već i u Turskoj jer ovo pokriće uključuje i azijski dio te zemlje. U slučaju potrebe, UNIQA službu Asistencije koja je dostupna 24 sata, sedam dana u tjednu  možete kontaktirati putem aplikacije ili telefona.

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Kako bolje i sigurnije voziti

Na što sve trebate obratiti pozornost kako biste smanjili mogućnost nesreće? Pročitajte nekoliko jednostavnih savjeta!

Opširnije
Kako pripremiti automobil za put

Putujete li na odmor automobilom, ne zaboravite ga pripremiti za put.

Opširnije
Top 10 pjesama za putovanje automobilom

Donosimo prijedlog 10 top pjesama za putovanje automobilom.

Opširnije
Što donosi novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama: Vozite odgovorno i oprezno jer vas nepažnja može jako skupo stajati

Mogućnost zaplijene automobila okorjelim recidivistima, oduzimanje i ukidanje vozačke dozvole i značajno veće kazne za prometne prekršaje novine su novog Zakona  koji 1. kolovoza stupa na snagu. 

Opširnije
Zašto dijete treba biti vezano u autosjedalici?

Sigurnost djece svakom bi roditelju morala biti na prvom mjestu, no unatoč rizicima koju su ogromni, prema podacima Udruge RODA čak 90 posto roditelja u Hrvatskoj ne koristi autosjedalice pravilno.

Opširnije
Što nakon prometne nezgode

Ako vam se dogodi prometna nezgoda, neovisno o tome tko je za nju odgovoran, pokušajte ostati pribrani i držite se procedure propisane u takvim situacijama.

Opširnije
Najluđe stvari o automobilima koje sigurno niste znali

Automobili su poznati od kraja devetnaestog stoljeća, od kada su promijenili ne samo način prometovanja, već i svijet.

Opširnije
Na što trebate obavezno pripaziti kad osiguravate auto

Ističe li vam obvezno osiguranje automobila, a dosad ste tu policu osiguranja doživljavali samo kao „još jednu formalnost“ razmislite još jednom.

Opširnije
Razbijen mit: stereotipima unatoč, vožnja nije (samo) muški posao

Je li doista tako, jesu li žene generalno lošiji vozači od muškaraca ili je i umijeće vožnje individualno?

Opširnije
Koliko stvarno košta posjedovanje automobila

Planirate li kupnju novog ili rabljenog automobila, vjerojatno znate da će vas taj luksuz i znatno koštati.

Opširnije
Najbolje reklame za automobile svih vremena

Neka briljantna televizijska reklama sigurno vam se dopala, pogledajte naš odabir najboljih.

Opširnije
Zašto je autoosiguranje obvezno i kako ga ugovoriti?

Obvezno autoosiguranje i pokrića koja se mogu ugovoriti za dodatnu zaštitu

Opširnije
Top 7 automobila za gužvu

Zasigurno ste poželjeli imati neki od nevjerojatnih filmskih automobila kojima možete jednostavno preskočiti gužvu.

Opširnije
Slavni glumci za volanom

Svi već znamo kako poznati glumci kuhaju, plešu ili pjevaju, ali koji od njih su vješti za volanom.

Opširnije