Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.222.104.206.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
5 savjeta za povratak u svakodnevicu nakon godišnjeg odmora

5 savjeta za povratak u svakodnevicu nakon godišnjeg odmora


Još prije nekoliko dana uživali ste na nekoj od jadranskih plaža, kupali se u moru, družili s prijateljima, pijuckali hladna pića na terasama kafića, a sada ste već na poslu, u užurbanoj svakodnevici poslovnih i obiteljskih obaveza.Zašto nam povratak u “normalan” život tako teško pada nakon godišnjeg odmora i zašto imamo osjećaj da se više nemamo čemu veseliti?

Na odmoru prvenstveno imamo više vremena koje posvećujemo stvarima koje nas opuštaju, aktivnostima koje nas vesele i ljudima u čijem društvu uživamo. Imamo više vremena za sebe, nemamo obaveza i nalazimo se na nekoj lijepoj lokaciji. Možemo biti spontani, ne razmišljati tri koraka unaprijed i u potpunosti se opustiti. Iako je odmor odličan za naše fizičko i psihičko zdravlje, ne može trajati beskonačno. Nakon povratka s odmora, mnogi od nas susreću se sa simptomima tuge, loše koncentracije, stresa, nervoze, umora i problema sa spavanjem.

Kako povratak u realnost ne bi bio stresan, donosimo vam 5 savjeta uz čiju ćete pomoć olakšati sebi tranziciju prema uobičajenoj svakodnevici:

 

1. Vrijeme za prilagodbu

Uzmite dan ili dva za sebe nakon povratka s odmora kako biste se u miru raspakirali i pripremili za obaveze koje vas očekuju. Dodatno vrijeme iskoristite tako da se “odmorite” od odmora i polako vratite u rutinu, bez stresa i nervoze. Obavite sve što je potrebno bilo da je riječ o kupnji namirnica, plaćanju računa ili pranju rublja kako biste radni tjedan dočekali spremni.  Bilo bi odlično da vas nakon povratka s odmora dočeka uredan životni prostor – bit će vam lakše prilagoditi se promjeni koja vas čeka ako je vaš dom čist i pospremljen.

 

2. Isplanirajte vikende

Nakon odmora, lako se prepustiti negativnom razmišljanju kako do sljedećeg odmora treba proći još godinu dana, zato napravite planove za vikende koji su pred vama. Planinarenje, posjet nekoj zanimljivoj destinaciji ili bilo kakav dnevni izlet bit će dobar način da se maknete i posvetite stvarima koje vas vesele. Lakše je izdržati radni tjedan ako znate da ćete za nekoliko dana uživati u obiteljskom druženju u prirodi ili na vikend putovanju s prijateljima.

 

3. Podsjetnik na odmor

Ako vam je na odmoru bilo lijepo, izradite fotografije i na papir zapišite par natuknica o tome što ste posebno doživjeli na odmoru, s kime s te ga proveli, što vam se zanimljivo dogodilo…Kad vam ponestane motivacije, pregledajte fotografije i podsjetite se na sve lijepo što ste doživjeli.

 

4. Planiranje sljedećeg godišnjeg odmora

Planiranje možete započeti već danas – razmišljanje i prikupljanje informacija o novim destinacijama, cijenama avionskih karata i smještaja može biti vaša zanimacija kako biste sljedeći odmor dočekali spremni i unutar vašeg budžeta. Kupite li avionske karte i rezervirate smještaj dovoljno rano, možete značajno uštedjeti I taj novac preusmjeriti na neka druga zadovoljstva.

 

5. Stjecanje novih navika

Iako je vrijeme za odmor prošlo, novo vrijeme koje možete posvetiti sebi tek dolazi. Odaberite neku aktivnost koja vas veseli – počnite se baviti sportom, upišite tečaj stranog jezika, posvetite se stvarima koje volite i rezervirajte tjedno vrijeme za njih te ne posustajte. Svakome od nas treba vrijeme u kojem radimo ono što volimo i što nas veseli, jer nam se čini kako nam se dani svode na posao, obitelj i kućanske poslove. O svojem slobodnom vremenu u kojem radite ono što volite razmišljajte kao o poslovnoj obavezi i tako je tretirajte, jer će vrijeme u kojem radite ono što volite učiniti čuda za vaše psihičko i fizičko zdravlje.


 
 
Vrijeme brzo prolazi i ako pametno isplaniramo dane koji nam dolaze, imat ćemo cilj kojemu se veselimo jer je ponekad uzbuđenje koje prethodi planovima gotovo jednako onome kad te iste planove provodimo. I naravno, prije svakog putovanja ne zaboravite ugovoriti putno osiguranje kako bi svaka isplanirana minuta prošla kako treba te kako vam nepredviđene situacije ne bi pokvarile zasluženi odmor.
 

 

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Savjeti za uspješnu prvu školsku godinu

Donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta uz koje će prvi školski dani (p)ostati lijepa životna uspomena.

Opširnije
7 dobrih razloga za ugovaranje životnog osiguranja

Životno osiguranje jedini je financijski instrument koji kombinira sigurnost i štednju

Opširnije
Što je ono što nas čini sretnima?

Što nam je potrebno da bismo postali i ostali sretni? 

Opširnije
Sve što trebate znati o inflaciji

Što je inflacija i zbog čega nastaje?

Opširnije
Kako srezati troškove i uživati u financijskoj neovisnosti

Kako se riješiti stihijskog kupovanja, minusa i preuzeti kontrolu nad svojim novcem

Opširnije
Što nas djeca mogu naučiti

Usred važnog nastojanja da djecu učinimo što sličnijima sebi, zaboravljamo što sve mi možemo od njih naučiti. 

Opširnije
Razlozi za donošenje najvažnije financijske odluke u životu

Ovo su neke životne prekretnice koje ljude motiviraju da kupe životno osiguranje.

 

Opširnije
Pet ideja kako ljetne praznike učiniti djeci zanimljivima

U jeku ljetnih praznika, evo nekoliko ideja kako da u djetetu školske dobi potaknete neke korisne navike, kreativnost i humanost.

Opširnije
Kako prebaciti u nižu brzinu i najbolje iskoristiti slobodno vrijeme

„Sposobnost da inteligentno iskoristimo dokolicu posljednji je proizvod civilizacije“-Bertrand Russel

Opširnije
6 najčešćih financijskih grešaka koje činimo u mladosti

Iako se često čini da su mjesečna primanja i nekretnine najbolji pokazatelj imovinskog stanja, stvarna financijska situacija je zapravo zbir svih financijskih odluka koje smo donijeli tijekom života.

Opširnije
Pet najvećih nedoumica o životnom osiguranju

Kako postajemo stariji shvaćamo da je životno osiguranje jedan od temelja dobrog financijskog plana.

Opširnije
Životno osiguranje – financijski instrument koji trebate koristiti

Ovisno o vašim financijskim i obiteljskim prilikama, dobi, poslu kojim se bavite i drugim parametrima, možete odabrati vrstu osiguranja koje najbolje odgovara vašim potrebama te iznos koji možete plaćati.

Opširnije
Jeste li sigurni da je vaše dijete sigurno na internetu

Svijet u kojem danas odrastaju djeca nije ni nalik svijetu u kojem su odrastali njihovi roditelji.

Opširnije