Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.222.104.206.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Razlozi za donošenje najvažnije financijske odluke u životu

Razlozi za donošenje najvažnije financijske odluke u životu


Najvažnija financijska odluka u životu može odrediti vašu budućnost i život vaše obitelji u godinama koje dolaze. To je odluka o kupnji životnog osiguranja. Možda vam se to s 20 ili 30 godina čini nepotrebnim, jer što će vam osiguranje dok ste u punoj snazi, radno aktivni i slobodni? Međutim, stvari se vrlo brzo mijenjaju, baš kao i prioriteti. Ovo su neke životne prekretnice koje ljude motiviraju da kupe životno osiguranje.

 

Vjenčanje

Kad ste rekli sudbonosno „da“, pristali ste dijeliti sve dobro i loše u životu s partnerom. Naravno da ne razmišljate o smrtnosti, ta pred vama je blistava budućnost prepuna lijepih zajedničkih trenutaka koje ćete dijeliti sve dok vas…nešto ne rastavi. Može vas rastaviti razvod, ali i smrt jednog supružnika. Stoga je legitimno i razumno na vrijeme se zapitati: hoćete li moći živjeti od svojih primanja uz sve financijske obveze koje ste zajedno imali? Ulazak u brak jedan je od razloga za ugovaranje životnog osiguranja kojim si možete osigurati financijsku zaštitu u slučaju bolesti ili smrti jednog od supružnika.

 

Prinova u obitelji

Dolazak djeteta u obitelj velik je događaj koji mijenja život od temelja. Osim što mijenja vaš životni stil, dijete i njegova budućnost ogroman su financijski izdatak. Procjenjuje se da podizanje djeteta do punoljetnosti košta petstotinjak tisuća kuna. U planiranje budućnosti s novim članom svakako treba uzeti u obzir i „što ako“ situacije u kojima se želite pobrinuti da vaše dijete bude financijski zbrinuto u slučaju da se vama ili vašem supružniku nešto dogodi. S vremenom se vaša obitelj može proširiti i na više djece, a rastom broja članova treba vam više kvadrata, veći automobil, novac za školovanje i veći prihodi za podmirenje rastućih troškova. Djeca su vaša najveća odgovornost, a životno osiguranje pomaže da rastu u stabilnoj okolini u kojoj će uvijek biti fizički i financijski zbrinuti.  

Mladi par sretno očekuje dijete

 

Kupnja stana ili kuće

Jedna od najvećih prekretnica u životu je kupnja nekretnine. Kad prođete čitav proces realizacije kredita, pred vama su desetljeća obveza koje morate ispuniti svaki mjesec. Da biste se u to upustili, trebate dobro planirati. Što je najgore što vam se može dogoditi? Koliko dugo bi vaš supružnik mogao sam živjeti u vašem domu iz snova u slučaju da ostane bez vas? Bi li mogao sam plaćati sve kreditne obveze ili bi nakon nekog vremena bio prisiljen prodati nekretninu? Odgovarajućim pokrićem u osiguranju života možete se pobrinuti da vaša obitelj zauvijek ostane u voljenom domu, koji ste s ljubavlju i pažnjom izgradili.

 

Promjena radnog mjesta

Dobili ste novi posao ili povišicu? Povećanjem vaše plaće, osim ako ste zagriženi štediša, neminovno raste i vaša potrošnja. I u ovom slučaju, želite li očuvati životni standard obitelji u svakoj situaciji, ugovorite odgovarajuća pokrića osiguranja života.

 

Privatno poduzetništvo

Ako vodite tvrtku ili obrt, i sami znate koliko je teško uspjeti i opstati na tržištu. Ponekad je nužno prilagođavati se promjenama i investirati kako biste se uspješno nosili s konkurencijom. Nova ulaganja znače veće obveze i odgovornost pa se opet zapitajte – što bi to značilo za moju obitelj ako me ne bude? Planirajte kako će se promjene u poslu  odraziti na važu obitelj i pobrinite se da joj ništa ne ugrozi životni standard.

Obitelj useljava u novi dom

 

Skrb o roditeljima koji stare

Kao što ste vi nekad ovisili o njima, roditelji u starosti mogu postati ovisni o vašoj brizi. Mogu li si priuštiti smještaj u domu ili skrb u kući, ovisit će o njihovim mirovinama, no nerijetko će dostojanstven život u starosti zahtijevati pomoć obitelji. Ako u financijske potrebe kod promišljanja o životnom osiguranju uključite i roditelje, ne trebate brinuti o tome što će biti s njima ako se vama nešto dogodi. 

 

Planiranje mirovine

Možda se čini daleko, i možda mislite da „stupovi“ rade za vas, no što ako prije vremena napustite ovaj svijet ili postanete nesposobni za rad? Što ako vaša mirovina ne bude dovoljna za pokrivanje životnih troškova, a ne želite biti na teret djeci, ako ih imate? Osiguranjem života možete nadopuniti vaše prihode u mirovini ili omogućiti nasljedstvo vašoj djeci i unucima.

 

Kako odabrati osiguranje

Sukus svega je da sigurno ne želite da se vaša obitelj utopi u dugovima ako vam se nešto dogodi. Stoga vaše životno osiguranje treba pokriti veći dio vaših dugova kako bi vaši najdraži i bez vas mogli nastaviti živjeti bez tektonskih financijskih poremećaja. U tome vam može pomoći zastupnik osiguranja koji će s vama proći cijelu vašu situaciju i predložiti vam pokrića u skladu s vašim potrebama. Zatražite ponudu još danas. 


 

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Savjeti za uspješnu prvu školsku godinu

Donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta uz koje će prvi školski dani (p)ostati lijepa životna uspomena.

Opširnije
7 dobrih razloga za ugovaranje životnog osiguranja

Životno osiguranje jedini je financijski instrument koji kombinira sigurnost i štednju

Opširnije
Što je ono što nas čini sretnima?

Što nam je potrebno da bismo postali i ostali sretni? 

Opširnije
Sve što trebate znati o inflaciji

Što je inflacija i zbog čega nastaje?

Opširnije
5 savjeta za povratak u svakodnevicu nakon godišnjeg odmora

Ako vam završetak godišnjeg odmora teško pada, primijenite naših 5 savjeta kako si olakšati svakodnevicu.

Opširnije
Kako srezati troškove i uživati u financijskoj neovisnosti

Kako se riješiti stihijskog kupovanja, minusa i preuzeti kontrolu nad svojim novcem

Opširnije
Što nas djeca mogu naučiti

Usred važnog nastojanja da djecu učinimo što sličnijima sebi, zaboravljamo što sve mi možemo od njih naučiti. 

Opširnije
Pet ideja kako ljetne praznike učiniti djeci zanimljivima

U jeku ljetnih praznika, evo nekoliko ideja kako da u djetetu školske dobi potaknete neke korisne navike, kreativnost i humanost.

Opširnije
Kako prebaciti u nižu brzinu i najbolje iskoristiti slobodno vrijeme

„Sposobnost da inteligentno iskoristimo dokolicu posljednji je proizvod civilizacije“-Bertrand Russel

Opširnije
6 najčešćih financijskih grešaka koje činimo u mladosti

Iako se često čini da su mjesečna primanja i nekretnine najbolji pokazatelj imovinskog stanja, stvarna financijska situacija je zapravo zbir svih financijskih odluka koje smo donijeli tijekom života.

Opširnije
Pet najvećih nedoumica o životnom osiguranju

Kako postajemo stariji shvaćamo da je životno osiguranje jedan od temelja dobrog financijskog plana.

Opširnije
Životno osiguranje – financijski instrument koji trebate koristiti

Ovisno o vašim financijskim i obiteljskim prilikama, dobi, poslu kojim se bavite i drugim parametrima, možete odabrati vrstu osiguranja koje najbolje odgovara vašim potrebama te iznos koji možete plaćati.

Opširnije
Jeste li sigurni da je vaše dijete sigurno na internetu

Svijet u kojem danas odrastaju djeca nije ni nalik svijetu u kojem su odrastali njihovi roditelji.

Opširnije