Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.222.104.206.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Životno osiguranje – financijski instrument koji trebate koristiti

Životno osiguranje – financijski instrument koji trebate koristiti


Nitko ne voli previše razmišljati o svemu onome što mu budućnost donosi. Fatalisti vjeruju da „će biti kako bude“, oni bezbrižniji sve ostavljaju „za sutra“ i ne zamaraju se previše planiranjem, što je često neprihvatljivo članovima njihovih obitelji koji razmišljaju drugačije. Lijepo je biti bezbrižan i uživati u životu sada i ovdje, no kad zasnujete obitelj o kojoj trebate brinuti, prioriteti se mijenjaju, pa tako i stav o životu. Osobito u današnje vrijeme kad živimo „u petoj brzini“ i prati nas osjećaj da su dani i mjeseci proletjeli, a mi se nismo ni okrenuli. Čini nam se da nam djeca rastu naočigled te da novca kao ni vremena za sve potrebe naprosto nikad nema dovoljno, a život je prepun neizvjesnosti.

Unatoč svemu tome, mali trenuci za koje živimo – dragocjeno vrijeme provedeno s obitelji i prijateljima ili u omiljenoj aktivnosti – čine nas sretnima i barem u tim trenucima, bezbrižnima. Kad nam je lijepo i ugodno, ne mučimo se teškim mislima o budućnosti: hoćemo li naći novi posao ako ovaj trenutni izgubimo, što ako se razbolimo i naša obitelj postane financijski ugrožena, što ako više ne budemo mogli otplaćivati kredit…
Osjećaj bezbrižnosti moguće je zadržati i u trenucima kada sami sebi „svodite račune“ – kroz ugovaranje životnog osiguranja. Zašto posegnuti za životnim osiguranjem a ne, primjerice, štednjom u banci ili nekim trećim financijskim instrumentom? Evo nekoliko glavnih razloga:


 
 1. Želite zaštititi obitelj
  Životno osiguranje idealan je izbor ako želite osigurati budućnost svoje obitelji. Osigurateljna zaštita počinje praktički od uplate prve premije, a po isteku (doživljenju) ugovora podižete ugovorenu osiguranu svotu. S druge strane, i u slučaju najgoreg, novac od isplate životnog osiguranja financijski će zbrinuti obitelj koja ostaje za vama. Svakome je zaštita obitelj najvažnija – stoga svakako razmislite o životnom osiguranju.
 2. Želite „pristojan“ život i u mirovini
  Ne trebate biti stručnjak za mirovinski sustav niti za financije da shvatite da je postojeći mirovinski sustav u kojem se broj radno sposobnih gotovo izjednačio s brojem umirovljenika, neodrživ. Ako današnji umirovljenici, izuzev onih koji primaju povlaštene imovine, jedva krpaju kraj s krajem, zapitajte se što ćete za 10, 20 ili više godina primati vi, ili vaša djeca. Istina glasi : vrijeme je da se sami počnemo brinuti za svoju budućnost.
 3. Želite svojoj djeci priuštiti školovanje ili kupnju stana
  Ako životnim osiguranjem ne pokrivate samo rizik od smrti ili teških bolesti, razmislite o osiguranoj svoti koja će vam biti isplaćena po isteku police, ako se nijedan od rizika ne ostvari. Tim novcem možete pomoći djeci da se osamostale ili pak školuju. Nemate li djece, novac možete uložiti u adaptaciju stana ili – putovanje o kojem ste cijeli život sanjali. Svakako bolja opcija od podizanja kredita uz visoke kamate!
 1. Na raspolaganju vam je velik izbor programa u skladu s vašim potrebama
  Ovisno o vašim financijskim i obiteljskim prilikama, dobi, poslu kojim se bavite i drugim parametrima, možete odabrati vrstu osiguranja koje najbolje odgovara vašim potrebama te iznos koji možete plaćati. Ovisno o vašim željama, potrebama i životnom stilu, možete odabrati mješovito osiguranje, osiguranje za slučaj smrti (riziko), osiguranje za slučaj doživljenja uz dodatna pokrića, poput osiguranja za slučaj nezgode, teških bolesti, trajne ili privremene nesposobnosti za rad ili drugog liječničkog mišljenja. Prilikom sklapanja osiguranja ugovaratelj osiguranja se odlučuje na iznos osiguranog iznosa i odabire željeni način plaćanja premija. Najbolje se prije ugovaranja police posavjetovati sa zastupnikom koji će vam dati dragocjeni savjet i preporuku.
 2. Osiguranje života možete mijenjati ako vam se životne okolnosti promijene
  Ugovorili ste policu, no padom primanja premija vam je postala prevelik trošak? Možete zatražiti promjenu visine premije odnosno dogovoriti s osigurateljem da plaćate manji mjesečni iznos pa i zatražiti mirovanje police (na godinu dana) dok nakon nekoliko godina plaćanja možete ugovoriti i pozajmicu. Ugovoreno trajanje osiguranja po želji možete produljiti, a možete promijeniti i korisnika za slučaj smrti odnosno doživljenja. Polica osiguranja života može se i kapitalizirati, što znači da u vam u slučaju da više nikako ne možete plaćati premiju, osiguratelj može na temelju svih uplaćenih premija formirati novi, umanjeni iznos osigurane svote. Više nemate obvezu daljnjeg plaćanja premije osiguranja sve do ugovorenog isteka osiguranja, a vaša polica ostaje aktivna uz smanjenu osiguranu svotu. Kapitalizacija osiguranja života moguća je ako su od početka osiguranja protekle najmanje 3 godine i ako su za to razdoblje plaćene sve dospjele premije. Polica osiguranja života se može indeksirati, što znači da se premija prilagođava povećanju životnih troškova kako bi se osigurala realna vrijednost police. Polica se može u slučaju podizanja kredita u banci koristiti kao sredstvo osiguranja kredita ako se vinkulira u korist banke.

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Savjeti za uspješnu prvu školsku godinu

Donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta uz koje će prvi školski dani (p)ostati lijepa životna uspomena.

Opširnije
7 dobrih razloga za ugovaranje životnog osiguranja

Životno osiguranje jedini je financijski instrument koji kombinira sigurnost i štednju

Opširnije
Što je ono što nas čini sretnima?

Što nam je potrebno da bismo postali i ostali sretni? 

Opširnije
Sve što trebate znati o inflaciji

Što je inflacija i zbog čega nastaje?

Opširnije
5 savjeta za povratak u svakodnevicu nakon godišnjeg odmora

Ako vam završetak godišnjeg odmora teško pada, primijenite naših 5 savjeta kako si olakšati svakodnevicu.

Opširnije
Kako srezati troškove i uživati u financijskoj neovisnosti

Kako se riješiti stihijskog kupovanja, minusa i preuzeti kontrolu nad svojim novcem

Opširnije
Što nas djeca mogu naučiti

Usred važnog nastojanja da djecu učinimo što sličnijima sebi, zaboravljamo što sve mi možemo od njih naučiti. 

Opširnije
Razlozi za donošenje najvažnije financijske odluke u životu

Ovo su neke životne prekretnice koje ljude motiviraju da kupe životno osiguranje.

 

Opširnije
Pet ideja kako ljetne praznike učiniti djeci zanimljivima

U jeku ljetnih praznika, evo nekoliko ideja kako da u djetetu školske dobi potaknete neke korisne navike, kreativnost i humanost.

Opširnije
Kako prebaciti u nižu brzinu i najbolje iskoristiti slobodno vrijeme

„Sposobnost da inteligentno iskoristimo dokolicu posljednji je proizvod civilizacije“-Bertrand Russel

Opširnije
6 najčešćih financijskih grešaka koje činimo u mladosti

Iako se često čini da su mjesečna primanja i nekretnine najbolji pokazatelj imovinskog stanja, stvarna financijska situacija je zapravo zbir svih financijskih odluka koje smo donijeli tijekom života.

Opširnije
Pet najvećih nedoumica o životnom osiguranju

Kako postajemo stariji shvaćamo da je životno osiguranje jedan od temelja dobrog financijskog plana.

Opširnije
Jeste li sigurni da je vaše dijete sigurno na internetu

Svijet u kojem danas odrastaju djeca nije ni nalik svijetu u kojem su odrastali njihovi roditelji.

Opširnije

Istaknuti proizvod

 

Osiguranje života

Životno osiguranje je jedan od najatraktivnijih oblika ulaganja u svijetu. Saznajte zašto!

 

Osiguranje imovine

Osiguranje obiteljske kuće ili stana pokriva rizike koji u trenutku mogu uništiti sve što ste godinama vrijedno stvarali.