BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I DRUGIMA - UNIQA osiguranje
Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 18.232.188.251.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I DRUGIMA
 • Naslovna
 • »
 • BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I DRUGIMA

BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I DRUGIMA


UNIQA osiguranje odgovorno je prema svojim klijentima, partnerima i zaposlenicima i zato smo poduzeli sve potrebne mjere zaštite u skladu s preporukama nadležnih tijela. U ovoj situaciji svi dajemo najbolje od sebe. Naši zaposlenici rade od kuće kako bi sve naše usluge i dalje bile dostupne i kako bi se nastavilo poslovanje. 
Naša telefonska služba na raspolaganju je klijentima 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.
 

Budimo odgovorni prema sebi i drugima. #ostanidoma

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Poziv s mobitela: *200
UNIQA Non-Stop 0-24h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme: 8:00 - 12:00h
Procjena štete: 8:00 - 12:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

KONTAKTIRAJTE NAS. SVE NAŠE USLUGE I DALJE SU VAM DOSTUPNE NA POZIV ILI KLIK

 

S obzirom na aktualnu situaciju te na mjere koje je Vlada Republike Hrvatske uvela u cilju suzbijanja daljnjeg širenja koronavirusa i njegovih posljedica UNIQA je poduzela sve potrebne radnje kako bi se kontinuirano nastavile poslovne aktivnosti i kako bi klijentima bile dostupne sve usluge.

U slučaju da trebate informaciju o svojoj polici osiguranja ili želite ugovoriti novu molimo vas da se javite svom savjetniku ili nas kontaktirate na (+385 1) 6324 200, *200 za pozive mobitelom, e-mailom na info@uniqa.hr. Naša telefonska služba na raspolaganju je klijentima 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Sve informacije o vašim policama dostupne su na www.mojauniqa.hr.

Prijavu štete možete napraviti online na www.uniqa.hr ili e-mailom na prijava.stete@uniqa.hr.

Policu osiguranja možete platiti online putem WSPay autorizacijskog sustava na linku http://onlineplacanje.uniqa.hr ili internet bankarstvom.

Pridržavajmo se preporuka nadležnih tijela i ponašajmo se odgovorno prema sebi i drugima.

Hvala vam na strpljenju i razumijevanju.

Kontaktirajte nas_COVID-19

 
#ostanidoma

 

KAKO VAM MI MOŽEMO POMOĆI? OMOGUĆILI SMO VAM DA IZ UDOBNOSTI SVOG DOMA KUPITE OSIGURANJE I DA VAM SVA DOKUMENTACIJA STIŽE NA MAIL. #ostanidoma

 

Uz samo nekoliko klikova iz udobnosti doma kupite osiguranje i sva dokumentacija vam stiže na e-mail. Online možete ugovoriti policu obveznog autoosiguranja, zdravstveno osiguranje, osiguranje nekretnine, osiguranje mobitela, putno osiguranje i poslovni paket za poduzetnike.

Kupovinom putem UNIQA web shopa ostvarujete 10% popusta na odabrane proizvode. Uživajte u sigurnoj kupnji koristeći sigurni sustav za online autorizaciju kreditnih kartica, uštedite vrijeme i platite osiguranje iz udobnosti vlastitog doma ili ureda.

Kupi online

KAKO MOŽETE PLATITI?

 

Pozivamo Vas da se predbilježite na primanje računa mailom kako ne biste ovisili o pošti. Način dostave računa možete promijeniti u aplikaciji Moja UNIQA ili nam se javite sa zahtjevom na info telefon (+385 1) 6324 200, *200 za pozive mobitelom ili mailom na info@uniqa.hr. UNIQA je za Vas pripremila nekoliko načina uplate premije od kuće, bez potrebe za dolaskom u naše urede ili u banke:

 •  internet bankarstvom
 •  online uplatom
 •  preko mojaUNIQA portala ili mobilne aplikacije
 •  mobitelom putem bankarske aplikacije i bar koda na našim računima.

U za to predviđena mjesta treba unijeti podatke o uplatitelju i broj police koja se plaća.

UNIQA_eracun

 
DOBROVOLJNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Kako mogu koristiti svoju policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja za vrijeme posebnih mjera?

Za vrijeme dok su na snazi posebne mjere zbog koronavirusa, naši ugovorni partneri, privatne poliklinike, rade skraćeno, a neke su obustavile rad. I dalje vas možemo naručivati na preglede i pretrage, ali ako postoje zdravstvene tegobe.

Polica mi pokriva sistematski pregled. Kad ću ga moći obaviti?

Ako vam zatreba neki preventivni pregled, npr. sistematski, a polica vam ističe u sljedeća dva tjedna, javite nam se dok je polica još aktivna i organizirat ćemo za vas pregled čim to bude moguće, odnosno nakon ukidanja posebnih mjera propisanih od Nacionalnog stožera civilne zaštite. Klijente molimo neka se suzdrže od odlaska na sistematske preglede za vrijeme ovih mjera kako bismo u skladu s preporukama smanjili broj socijalnih kontakata i time smanjili mogućnost zaraze vas i vaših bližnjih.

Što ako nemam dopunsko?

Bolničko liječenje svim osobama oboljelima od koronavirusa u Hrvatskoj je besplatno. Troškove liječenja za sve osobe koje imaju zdravstveno osiguranje pokrit će HZZO, dok će troškovi liječenja za osobe koje nemaju zdravstveno osiguranje biti plaćeni iz državnog proračuna.
 

Kako vas mogu kontaktirati?

Za sva pitanja o korištenju zdravstvenih usluga obratite nam se telefonom na 01 6324 200 ili e-mailom na meduniqa@uniqa.hr. Kao odgovorna osiguravajuća kuća kojoj su klijenti na prvom mjestu omogućit ćemo vam korištenje vaše police dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja prvom mogućom prilikom, a naše medicinsko osoblje koje odgovara na vaša pitanja uputit će vas na pravu adresu ovisno o situaciji koju prijavljujete.  

Kako mogu platiti premiju bez osobnog kontakta u Vašim poslovnicama?

Pozivamo vas da se predbilježite na primanje računa mailom kako ne biste ovisili o pošti. Način dostave računa možete promijeniti u aplikaciji Moja UNIQA ili nam se javite sa zahtjevom na info telefon (+385 1) 6324 200, *200 za pozive mobitelom ili mailom na info@uniqa.hr. UNIQA je za vas pripremila nekoliko načina uplate premije od kuće, bez potrebe za dolaskom u naše urede ili u banke. Premija se može platiti internet bankarstvom, web linkom, ili mobitelom putem bankarske aplikacije i bar koda na našim računima. Internet link za uplatu premije karticama je: https://wpos.wspay.biz/UNIQARATE.aspx U za to predviđena mjesta treba unijeti podatke o platitelju i broj police koja se plaća.
 
#ostanidoma

 

UNIQA NON-STOP

 

Stručna pomoć i savjet mogu ublažiti neugodno iskustvo. Zbog toga je UNIQA uvela jedinstvenu uslugu na hrvatskom tržištu osiguranja „UNIQA Non-stop“.To je stalna telefonska služba koja je na raspolaganju klijentima UNIQA osiguranja 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Pozivom na broj *200 s mobilnog telefona ili na broj 01 6324 200 klijenti UNIQE mogu prijaviti štetu te dobiti neophodne upute i savjete što poduzeti u slučaju štete. Stručnjaci UNIQE evidentirat će štetu i pružiti informaciju o daljnjem postupanju kako bi zahtjev za naknadu štete bio riješen što jednostavnije i u što kraćem roku.

Korištenjem usluge UNIQA Non-stop klijenti mogu dobiti i potrebne informacije o svojim policama ili saznati detalje o osigurateljnim proizvodima.

NAŠLI STE SE U KARANTENI ILI STE U SAMOIZOLACIJI. DONOSIMO PRAKTIČNE SAVJETE DA VAM OLAKŠAMO OVO VRIJEME.

 

Dobrovoljno ili po nalogu, našli ste se u karanteni ili samoizolaciji. Time dajete važan doprinos suzbijanju širenja koronavirusa. Dugotrajan boravak kod kuće može biti poprilično stresan. Roditelji među vama znaju kako djeca mogu biti zahtjevna i nervozna kada ne mogu izaći van i potrošiti malo svoje neiscrpne energije.

Osjećaj usamljenosti koji se javlja uslijed socijalne izolacije još je jedan izazov pred osobama koje su u karanteni ili samoizolaciji. U nastavku su sabrane korisne informacije, savjeti, prijedlozi i kontakti.

Saznaj više

UNIQA_samoizolacija

 
UNIQA_pronadite_podrsku

 

PRONAĐITE PODRŠKU

 

Zdravstvene mjere

 •  trebate li hitno lijekove ili liječenje? Kontaktirajte telefonom svog obiteljskog liječnika ili liječnika specijalistu. Recite što trebate i naglasite da se nalazite u karanteni ili samoizolaciji.
 •  osjećate li mučninu? Imate neke od ovih simptoma - kašalj, prehladu, teškoće s disanjem ili povišenu temperaturu? Odmah kontaktirajte svog liječnika obiteljske medicine ili epidemiologa.
Opskrba namirnicama/hranom
 
 •  zamolite članove obitelji ili susjede da vam pomognu. Mogu vam ostaviti namirnice na kućnom pragu.
 •  za pomoć pri kupnji namirnica, skrbi za životinje i sl. pokreću se grupe podrške na društvenim mrežama - provjerite je li koja u vašoj blizini.
 •  provjerite nude li male tvrtke i restorani usluge dostave – korištenjem njihovih usluga ne pomažete samo sebi, već i opstanku malih poduzeća, njihovih vlasnika i zaposlenika.

 

VAŽNE POVEZNICE I BROJEVI TELEFONA

 

Novi pozivni centar za sva pitanja ustrojen je na broju 113.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus mogu se dobiti na besplatni broj telefona 0800999.

Brojevi telefona Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na temu koronavirusa dostupni su za građane svaki radni dan od 8 do 22 sata te subotom i nedjeljom od 8 do 14 sati: 091 468 30 32 i 099 468 30 01

Stožer civilne zaštite RH: 01 38 55 950 (8 do 20 sati).
U Zagrebu su počele s radom posebne ambulante pri domovima zdravlja za COVID-19. U pripremi su i ambulante u drugim gradovima.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je izdao preporuke za boravak kod kuće. U njima ćete pročitati kako boraviti u kući s djecom predškolske dobi, koje su preporučene dnevne razine tjelesne aktivnosti za sve dobne skupine, što možemo učiniti kako bismo očuvali zdravlje cijele obitelji te o važnosti pravilne prehrane u vrijeme smanjenih društvenih kontakata.

Na stranicama Ministarstva – Ravnateljstva civilne zaštite možete pročitati https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/preporuke-za-kucanstva-i-ostale-zatvorene-prostore/2289

vazne poveznice_COVID-19

 
Najnovije informacije


 

PRAKTIČNI SAVJETI

 

 

 •  Održavanje svakodnevne rutine i postavljanje realnih ciljeva može znatno doprinijeti psihičkoj stabinosti. Što je sve na vašem popisu želja koje ste planirali ostvariti kad budete imali više slobodnog vremena? Možda je vrijeme da napokon uzmete u ruke knjige koje već neko vrijeme stoje na vašem noćnom ormariću? Ili već odavno planirate reorganizaciju svog ormara s odjećom?
 •  Radite od kuće ako vam zdravstveno stanje dozvoljava jer će vam tako brže prolaziti vrijeme, a i kontakt s kolegama pomoći će vam da se bolje osjećate.
 •  Obitelj i prijatelji su važni - pogotovo sada! Ostanite u kontaktu putem telefona i društvenih mreža.
 •  Fizička aktivnost može popraviti stanje duha. Tako je, vježbati možete i u malim zatvorenim prostorima! Aktivne društvene igre zabavne su i za djecu i pomažu im kanalizirati višak energije
 •  Pokušajte raditi neke vježbe za opuštanje ako osjećate da ste pod stresom. Čak i ako ih dosad niste prakticirali, postoji puno tehnika koje se lako mogu naučiti. Informacije i primjere takvih vježbi također možete potražiti na internetu.
 •  Prihvatite svoje osjećaje! Kad se protiv svoje volje nađete u karanteni ili samoizolaciji, možete doživjeti različite emocionalne reakcije. Sve su to normalni osjećaji koji se javljaju u nesvakidašnjoj situaciji.
 •  Budite kritični. Okruženi smo s mnoštvom netočnih i, ponekad, lažnih vijesti. Informirajte se isključivo iz pouzdanih službenih izvora. Vaš obiteljski liječnik jedan je od provjerenih izvora informacija.

 
Praktični_savjeti_COVID-19

 

OSTANAK KOD KUĆE IMA I PUNO PREDNOSTI

Stroge mjere zaštite od koronavirusa donijele su nam i neke dobre stvari. Solidarnost, na primjer. Mnoge tvrtke i ustanove pokazale su društvenu odgovornost i u sveopćoj krizi ponudile besplatne sadržaje koji se mogu konzumirati online, iz udobnosti doma. Stoga, ako ste mislili da ne možete pogledati predstavu, poslušati koncert ili posjetiti izložbu, prevarili ste se!

Kazališta i muzeji otvorili su svoja virtualna vrata pa tako možete “šetati” kroz najljepše svjetske muzeje i slušati opere iz udobnosti svog doma. Pogledajte najslavnije opere izvođene u Metropolitan muzeju u New Yorku na www.metopera.org i poslušajte koncerte Berlinske filharmonije na www.digitalconcerthall.com.

Besplatne filmove možete gledati na platformi http://www.croatian.film/hr/, https://www.nowness.com/, a i domaći streaming servis https://www.pickbox.hr/ ponudio je besplatne sadržaje u doba krize.

Ovo je idealno vrijeme da naučite nešto novo – dostupno je puno besplatnih online tečajeva. Strani jezik, primjerice, možete naučiti na https://www.duolingo.com/ ili https://www.busuu.com/ no postoji još puno takvih stranica koje ćete pronaći uz malo guglanja. Sad je prilika da se pozabavite svime onime sve ono što ste odgađali jer niste imali dovoljno slobodnog vremena. Portal 24sata ima zgodne savjete kako korisno provesti vrijeme s djecom https://www.24sata.hr/lifestyle/za-zabavu-u-kuci-drustvene-igre-koje-vole-mali-ali-i-veliki-682291.

Nemojte zanemariti ni tjelesnu aktivnost. Čak i ako boravite u maloj prostoriji, možete raditi vježbe koje također možete pronaći na internetu. Nemojte zanemariti ni svoje mentalno zdravlje, pa ako vam je potreban razgovor, stručnjaci Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Doktor Andrija Štampar" otvorili su osam telefonskih linija koje su dostupne svakodnevno od 8 do 20 sati.UNIQA_zabava

 
NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI
Kako se zaštititi od zaraze koronavirusom, kako se koronavirus prenosi, i sve ostale informacije koje su vam važne.
Izvor: Službena stranica Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu na dan 19.03.2020.

Što je novi koronavirus?

Novi koronavirus koji se pojavio 2019. godine nazvan je SARS—CoV-2, otkriven je u Kini krajem 2019. Radi se o novom soju koronavirusa koji prije nije bio otkriven kod ljudi. Bolest uzrokovana tim virusom naziva se COVID-2019.
 

Odakle potječu koronavirusi?

Koronavirusi su virusi koji cirkuliraju među životinjama, no neki od njih mogu prijeći na ljude. Nakon što prijeđu sa životinje na čovjeka mogu se prenositi među ljudima. Velik broj životinja su nositelji koronavirusa. Na primjer, koronavirus bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS-CoV) potječe od deva dok SARS potječe od cibetke, životinje iz reda zvijeri srodnih mačkama.
 

Kako se virus prenosi? Koliko lako se on širi?

Iako virus potječe od životinja, on se sada širi s osobe na osobu (prijenos s čovjeka na čovjeka). Trenutno se procjenjuje da vrijeme inkubacije koronavirusa (vrijeme između izlaganja virusu i pojave simptoma) traje između 2 i 12 dana. Iako su ljudi najzarazniji kada imaju simptome nalik gripi, postoje naznake da neki ljudi mogu prenijeti virus, a da nemaju simptome ili prije nego se oni pojave. Potvrdi li se ovaj podatak, to će otežati rano otkrivanje zaraze koronavirusom. To nije neuobičajeno kod virusnih infekcija, kao što se vidi iz primjera ospica, ali za ovaj novi virus nema jasnih dokaza da se bolest može prenijeti prije pojave simptoma. Sustavna provedba mjera za prevenciju i kontrolu pokazala se učinkovitom u kontroli SARSCoV i MERS-CoV virusa.
 

Koji su simptomi zaraze koronavirusom?

Koliko je poznato, virus može uzrokovati simptome slične gripi poput: • povišene tjelesne temperature • kašlja • kratkog daha • bolova u mišićima i • umora U težim slučajevima javlja se teška upala pluća, sindrom akutnog otežanog disanja, sepsa i septički šok koji mogu uzrokovati smrt pacijenta. Osobe koje boluju od kroničnih bolesti podložnije su težim oboljenjima.

Jesu li neki ljudi pod većim rizikom od drugih?

Općenito starije osobe i osobe s kroničnim bolestima (poput povišenog tlaka, srčanih bolesti, dijabetesa, bolesti jetre i bolesti dišnih puteva) imaju veći rizik razvoja težih simptoma zaraznih bolesti.
 

Postoji li lijek za bolesti uzrokovane koronavirusom?

Ne postoji posebno liječenje za ovu bolest. Pristup liječenju pacijenata s infekcijama vezanim za koronaviruse je liječenje kliničkih simptoma (npr. povišene temperature). Potporno liječenje može biti vrlo učinkovito kod zaraženih osoba.
 

Što učiniti ako sam bio u bliskom doticaju s osobom oboljelom od koronavirusa?

Javiti se epidemiologu ili liječniku. Osoba koja je tijekom zadnjih 14 dana bila u bliskom kontaktu s oboljelim od koronavirusa bit će stavljena pod aktivn zdravstveni nadzor u samoizolaciji. Ako osoba pod zdravstvenim nadzorom razvije znakove respiratorne bolesti, epidemiolog koji provodi nadzor postupit će u skladu sa sumnjom na koronavirus (dogovara se prijevoz u bolnicu radi dijagnostike i liječenja), a kontakti se stavljaju pod zdravstveni nadzor. Ako osoba po završetku zdravstvenog nadzora ne razvije simptome respiratorne bolesti, epidemiolog šalje obavijest o završetku zdravstvenog nadzora nadležnim ustanovama.
 

Koja su pravila za dezinfekciju/pranje ruku?

Pranje i dezinfekcija ruku ključni su za sprječavanje infekcije. Ruke treba prati često i temeljito sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Kada sapun i voda nisu dostupni možete koristiti dezinficijens koji sadrži najmanje 60% alkohola. Virus ulazi u tijelo kroz oči, nos i usta. Stoga ih nemojte dirati neopranim rukama.
 

Jesu li kirurške maske učinkovita zaštita protiv koronavirusa?

Kirurške maske sprječavaju širenje infekcije s bolesnih ljudi na druge. Kirurške maske su manje učinkovite u zaštiti ljudi koji nisu zaraženi. Za uobičajeni socijalni kontakt s oboljelim dovoljna je kirurška maska i održavanje udaljenosti najmanje jedan metar od bolesnika. Zdravstvenim djelatnicima koji su u doticaju s pacijentima za koje se sumnja ili je potvrđen koronavirus, savjetuje se korištenje kirurške maske ili maske veće razine filtriranja (FFP2), a kod medicinskih zahvata gdje se stvara aerosol FFP3 maske.
 

Mogu li dojiti ako sam zaražena?

Trenutno ne postoje klinički dokazi koji bi sugerirali da se virus prenosi majčinim mlijekom. Infekcija se može prenijeti na dijete bliskim kontaktom, jednako kao i na bilo koga drugoga s kim ste u kontaktu. Prema onome što je dosad poznato, prednosti dojenja nadmašuju potencijalne rizike prenošenja virusa putem majčinog mlijeka ili putem bliskog kontakta s djetetom. No, to je pojedinačna odluka svake dojilje, oko koje se dodatne može konzultirati s pedijatricom, savjetnicom za dojenje ili patronažnom sestrom. Ako želite nastaviti dojiti, poduzmite mjere opreza i ograničite potencijalno širenje koronavirusa na dijete, i to:pranjem ruku prije nego dodirnete dijete, pumpu za izdajanje ili bočice izbjegavanjem kašljanja ili kihanja tijekom dojenja temeljitim čišćenjem pumpe za izdajanje nakon svake uporabe, prema uputama proizvođača. Razmislite možete li nekoga zamoliti da nahrani dijete vašim izdojenim mlijekom. Bez obzira dojite li ili hranite dijete adaptiranim mlijekom, obvezno stelizirajte bočice i svu ostalu opremu koju koristite. Ne dijelite pumpe za izdajanje, bočice ili dude s nekim drugim.
 

Postoji li cjepivo protiv koronavirusa?

Trenutno ne postoji cjepivo protiv koronavirusa. Zato je važno spriječiti infekciju ili njeno daljnje širenje.
 

Štiti li me ovogodišnje cjepivo protiv gripe od koronavirusa?

Virus gripe i koronavirusa su vrlo različiti i cjepivo protiv sezonske gripe ne štiti od bolesti uzrokovane virusom SARS—CoV-2.
 

Što je novi koronavirus?

Novi koronavirus koji se pojavio 2019. godine nazvan je SARS—CoV-2, otkriven je u Kini krajem 2019. Radi se o novom soju koronavirusa koji prije nije bio otkriven kod ljudi. Bolest uzrokovana tim virusom naziva se COVID-2019.
 

Što s kontaktom s kućnim ljubimcima?

Nije dokazano da kućni ljubimci (npr. psi i mačke) imaju veći rizik zaraze nego ljudi. Kao mjera opće predostrožnosti, u kontaktu sa životinjama pridržavajte se osnovnih načela higijene.
 

Kako trebam postupati s odjećom koju nosim izvan kuće ili u samoizolaciji?

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je kako još uvijek ne postoje jasni dokazi koliko koronavirus preživljava na površinama, ali preliminarne informacije govore da se na površini može zadržati od nekoliko sati do nekoliko dana. Prema podacima koje su objavili znanstvenici s američkog Harvarda, vjerojatnije je kako će virus preživjeti na čvršćim površinama nego na mekšim, poput različitih tkanina. Ipak, liječnici sugeriraju skidanje obuće nakon ulaska u zatvoreni prostor i presvlačenje u čistu odjeću. Odjeću koju ste koristili nemojte tresti ili provjetravati. Operite je kao i inače, prema uputama s etikete. Nakon dodirivanja korištene odjeće svakako operite ruke.