Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 3.236.55.22.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Društvena odgovornost

Društvena odgovornost

Društvena odgovornost

Radost života

Pozivamo sve udruge, ustanove i društva koje provode aktivnosti za dobrobit i poboljšanje kvalitete života u zajednici, osobito djece i mladih, da prijave projekte ili inicijative koji promiču različitost i toleranciju, obogaćuju i usrećuju, a za njihovu realizaciju potrebna im je financijska podrška.

Prijavi projekt


UNIQA i društveno odgovorno poslovanje

Naša je misija pružiti našim klijentima više sigurnosti i slobode, a time i više radosti u životu, kroz naše proizvode i usluge. Saželi smo to u jezgrovitu misiju: sigurniji, bolji i duži život. Tu poruku prenosimo i u naše svakodnevno poslovanje, vodeći se odgovornošću prema našim klijentima, partnerima, zaposlenicima i zajednici u kojoj živimo i djelujemo. Zbog toga nastojimo podržati najranjivije u našem društvu, prvenstveno djecu i mlade jer je ulaganje u njih najbolja investicija. Činimo to kroz natječaj za dodjelu donacija „Radost života“ na koji se svake godine mogu prijaviti vrtići, škole i udruge s projektima za koje trebaju podršku, ali i kroz brojne druge aktivnosti i projekte koje podržavamo. Donirajući odabrane projekte, nastavljamo pratiti njihovu realizaciju i objavljujemo priče o njima.
 

ANGAŽMAN U ZAJEDNICI

humanitarni projekti
podrška obrazovanju
sport i kultura
zeleno poslovanje
angažman zaposlenika

SNAGA JE U NAMA

 

Od početka poslovanja u Hrvatskoj UNIQA promišlja o svom djelovanju i utjecaju na okoliš, zajednicu, zaposlenike, klijente i partnere. Vidimo širu sliku. Znamo da je naš doprinos održivom razvoju planeta važan jer smo i mi dio globalnog partnerstva za razvoj. Svaka odluka koju donesemo, svaki projekt koji podržimo, svako ponašanje koje potaknemo, sve je usmjereno jednom cilju: održavanju ravnoteže između društva, okoliša i gospodarstva. To znači da s brigom i pažnjom postupamo prema ljudima, zajednici i okolišu jer vrijedne prirodne resurse želimo sačuvati za generacije koje dolaze. Na početku 2021. godine zavirili smo iza brojki, razgrnuli poslovne rezultate i otkrili što smo sve proteklih godina radili kako bismo ovaj naš kutak svijeta učinili boljim mjestom jer doista vjerujemo da živimo bolje zajedno.


Saznaj više
snaga je u nama

 
NAŠE VRIJEDNOSTI


Mi smo iskreni i otvoreni: humanitarni projekti

Transparentnost u poslovanju prenosimo i na našu društvenu odgovornost. Neposrednom komunikacijom javnosti možemo približiti koristi od naše djelatnosti. Ponosni smo kada pružamo podršku onima kojima je to najpotrebnije.

 

 


 

Mi ispunjavamo obećanja: podrška djeci

Kao što se želimo istaknuti i razlikovati od drugih, biti korak ispred i ponuditi klijentima vrhunsku uslugu, najponosniji smo kada svoju posvećenost sigurnosti te brigu za zajednicu možemo povezati s potrebama djece. Ispunjavanje obećanja kroz ulaganje u sigurno i sretno djetinjstvo dio je naše strategije doprinosa zajednici u kojoj poslujemo.

 

 


 

Mi oblikujemo: ulaganje u obrazovanje

Kroz inovativne proizvode i usluge postavljamo nove standarde na tržištu, a kroz Radost života upravo takve projekte potičemo. Pomicanje granica obrazovanja, novi izazovi, više prakse i učenja iz iskustva i upoznavanja s dobrom poslovnom praksom glavni su kriteriji vrednovanja projekata u obrazovanju.
 

 


 

Mi nadahnjujemo: podrška kulturi i sportu

Nastojimo doprinijeti zajednici u različitim segmentima društvenog života te smatramo kako je izuzetno važno ulagati u razvoj kulture i sporta u Hrvatskoj. Sportska smo nacija koja se diči fantastičnim uspjesima koji su rezultat najviše njihova rada i truda. Podržavanjem malih sportskih klubova i projekata potičemo na bavljenje sportom djecu i mlade kojima to u njihovoj sredini nije omogućeno i nisu imala prilike iskazati svoj talent.

OBJAVE POVEZANE UZ ODRŽIVOST

 

UNIQA uključuje negativne utjecaje na održivost u svoje odluke o ulaganju i razmatra njihov utjecaj na čimbenike održivosti. Odluke o ulaganju, npr. u obliku stjecanja vrijednosnog papira tvrtke za investicijski portfelj, također su relevantni za okoliš, socijalne probleme i probleme zaposlenika, kao i utjecaj na ljudska prava i na borbu protiv korupcije i podmićivanja. 

Negativni utjecaji na održivost moraju se utvrditi i ciljano smanjiti. S tim u vezi procjenjuju se ulaganja Društva na temelju podataka specijaliziranih vanjskih dobavljača, izdavatelja vrijednosnih papira i/ili informacija zaprimljenih od upravitelja fondova s kojima Društvo posluje ili planira poslovati. U tu svrhu korištene metode temelje se na kvantitativnim i kvalitativnim mjernim podacima kako bi se moglo procijeniti pojedinačne negativne utjecaje. Unatoč postojanju određenih nedostataka, vjerujemo da će se metode procjene kontinuirano poboljšavati te da će daljnji razvoj sustava izvještavanja od strane kompanija doprinijeti značajnom napretku. Počevši od 2021. godine, godišnje ćemo izvještavati o rezultatima procjena, poduzetim i planiranim mjerama i njihovom razvoju tijekom vremena

Saznaj više
UNIQA_odrzivost
 
UNIQA potvrdila da je prijatelj kupaca
U društvo izvrsnih kompanija okupljenih u prestižnom certifikacijskom programu ICERTIAS Customers' Friend, UNIQA osiguranje pristupilo je 2015. godine, potvrdivši time iznimno visoke kvalitativne standarde poslovanja i odnosa sa svojim klijentima. Danas je certifikat obnovljen, što znači da su klijenti prepoznali visoke standarde poslovanja Društva.

Potpisom ICERTIAS Customers’ Friend Deklaracije, UNIQA se obvezala u svom poslovanju stavljati maksimalan naglasak na zadovoljstvo svakog klijenta, ponašati se društveno odgovorno, ekološki osviješteno te na tržištu nuditi najbolje korisničko iskustvo, najbolju korisničku podršku i najvišu razinu kvalitete općenito.

ICERTIAS - Customers' Friend certifikacijski program ima za cilj stimulirati proizvođače roba i davatelje usluga na što više standarde pružanja vrhunskog ukupnog korisničkog iskustva, kao i na što veću razinu kvalitete kada je riječ o cjelokupnoj korisničkoj "aftersales" podršci te visokokvalitetnog i prijateljskog odnosa sa klijentima.
UNIQA se pridružila projektu ZelEn
UNIQA osiguranje prvi je osiguratelj u Hrvatskoj koji se pridružio projektu ZelEn Hrvatske elektroprivrede, opredijelivši se za energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. Dio je to društveno odgovornog poslovanja kroz koji UNIQA promiče i vrijednosti očuvanja prirode i afirmira održive izvore energije.

Dodatna vrijednost projekta ZelEn je što se sva sredstva prikupljena od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora, kao što su vrtići, škole, domovi i slične institucije. To se uklapa u UNIQINU strategiju da svojim djelovanjem pridonese društvu, posebno boljoj perspektivi djece i mladih što svake godine ostvaruje kroz jedinstvenu platformu za donacije „Radost života“. Kroz taj program UNIQA potiče i osvještavanje djece i mladih o očuvanju prirode i održivosti.

UNIQA je 2016. godine počela organizirano provoditi gospodarenje otpadom, te je propisala Uputu za gospodarenje otpadom kao temelj za održivo gospodarenje otpadom čija je glavna namjera osigurati pregled tijeka otpada i njegovo zbrinjavanje pa su na svim lokacijama Društva postavljene kutije za odvojeno skupljanje otpada. Također, u cilju smanjenja potrošnje papira UNIQA digitalizira poslovanje te koristi tehnologiju robota za  isplatu šteta te poziva klijente da račun koji primaju poštom zamijene  e-računom.

„Zeleno“ poslovanje UNIQE u Hrvatskoj usklađeno je sa strategijom UNIQA Grupe koja je također posvećena temi klimatskih promjena i smanjenja proizvodnje CO2 te korištenju energije iz obnovljivih izvora.