Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.222.104.206.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Društvena odgovornost

Društvena odgovornost

Društvena odgovornost

Radost života

Pozivamo sve udruge, ustanove i društva koje provode aktivnosti za dobrobit i poboljšanje kvalitete života u zajednici, osobito djece i mladih, da prijave projekte ili inicijative koji promiču različitost i toleranciju, obogaćuju i usrećuju, a za njihovu realizaciju potrebna im je financijska podrška.

Prijavi projekt


UNIQA i društveno odgovorno poslovanje

Naša je misija pružiti našim klijentima više sigurnosti i slobode, a time i više radosti u životu, kroz naše proizvode i usluge. Saželi smo to u jezgrovitu misiju: sigurniji, bolji i duži život. Tu poruku prenosimo i u naše svakodnevno poslovanje, vodeći se odgovornošću prema našim klijentima, partnerima, zaposlenicima i zajednici u kojoj živimo i djelujemo. Zbog toga nastojimo podržati najranjivije u našem društvu, prvenstveno djecu i mlade jer je ulaganje u njih najbolja investicija. Činimo to kroz natječaj za dodjelu donacija „Radost života“ na koji se svake godine mogu prijaviti vrtići, škole i udruge s projektima za koje trebaju podršku, ali i kroz brojne druge aktivnosti i projekte koje podržavamo. Donirajući odabrane projekte, nastavljamo pratiti njihovu realizaciju i objavljujemo priče o njima.
 

SNAGA JE U NAMA

 

Od početka poslovanja u Hrvatskoj UNIQA promišlja o svom djelovanju i utjecaju na okoliš, zajednicu, zaposlenike, klijente i partnere. Vidimo širu sliku. Znamo da je naš doprinos održivom razvoju planeta važan jer smo i mi dio globalnog partnerstva za razvoj. Svaka odluka koju donesemo, svaki projekt koji podržimo, svako ponašanje koje potaknemo, sve je usmjereno jednom cilju: održavanju ravnoteže između društva, okoliša i gospodarstva. To znači da s brigom i pažnjom postupamo prema ljudima, zajednici i okolišu jer vrijedne prirodne resurse želimo sačuvati za generacije koje dolaze. Na početku 2023. godine zavirili smo iza brojki, razgrnuli poslovne rezultate i otkrili što smo 2022. godine radili kako bismo ovaj naš kutak svijeta učinili boljim mjestom jer doista vjerujemo da živimo bolje zajedno.


Saznaj više
snaga je u nama

 
NAŠE VRIJEDNOSTI


KLIJENT NA PRVOM MJESTU

u svim UNIQINIM procesima, proizvodima i uslugama klijent je u središtu: to je naša DNA!

 

 


 

ODGOVORNOST

Preuzimamo odgovornost i tražimo najbolje rješenje za klijente. U svim aktivnostima preuzimamo sve veću odgovornost za zajednicu i društvo: to je naša budućnost!

 

 


 

ZAJEDNICA

UNIQA je dio zajednice s više od 15 milijuna ljudi u 18 država. Živimo raznolikost - za netrpeljivost i isključivost nema mjesta u našoj organizaciji: to je naš život!

 

 


 

JEDNOSTAVNOST

Jednostavna rješenja, lako razumljive i korisne usluge i proizvodi koji imaju dodanu vrijednost za život svakog klijenta: to je naše vrijeme!

 

 


 

INTEGRITET

Zajednica je snažna samo onoliko koliko je snažno povjerenje na kojem je izgrađena. Zato se u svim postupcima pridržavamo svojih vrijednosti i smjernica, transparentno komuniciramo i činimo sve što je u našoj moći da bismo ispunili svoja obećanja: to je naša reputacija!

Nika - slikovnica - bojanka o osiguranju
snaga je u nama

 

Nika - slikovnica - bojanka o osiguranju

Sigurnost i zaštita djece najvažniji su nam na svijetu. Danas se pokazuje da uspjeh u odrasloj dobi uvelike ovisi i o razini financijske pismenosti – znanju o raspolaganju novcem -  koja je unatoč tome jedna od najmanje zastupljenih tema u školama i u obiteljima.
Ova slikovnica - bojanka namijenjena je djeci, ali i roditeljima i učiteljima. U njoj djeca mogu kroz zabavnu priču i igru naučiti kako zaštititi sebe i druge, i ono što im je vrijedno i važno.

Zbog velike ekonomske, socijalne i društvene uloge koju osiguranje ima u gospodarstvu i životu pojedinca i mi smo odgovorni doprinijeti edukaciji djece o tome. Stoga, zajedno naučimo djecu odgovornosti i zaštitimo ih i u budućnosti prenoseći im znanje koje će im pomoći da planiraju svoj život i paze na sebe. Ova je slikovnica naš doprinos tome, a vjerujemo da će se svidjeti i vama i djeci. Neka vam ova knjižica bude poticaj da u svom djetetu ili u razredu upalite svjetlo znatiželje o ovoj važnoj temi koja će ih pratiti čitavog života.

Preuzmi slikovnicu

OBJAVE POVEZANE UZ ODRŽIVOST

 

UNIQA uključuje negativne utjecaje na održivost u svoje odluke o ulaganju i razmatra njihov utjecaj na čimbenike održivosti. Odluke o ulaganju, npr. u obliku stjecanja vrijednosnog papira tvrtke za investicijski portfelj, također su relevantni za okoliš, socijalne probleme i probleme zaposlenika, kao i utjecaj na ljudska prava i na borbu protiv korupcije i podmićivanja. 

Negativni utjecaji na održivost moraju se utvrditi i ciljano smanjiti. S tim u vezi procjenjuju se ulaganja Društva na temelju podataka specijaliziranih vanjskih dobavljača, izdavatelja vrijednosnih papira i/ili informacija zaprimljenih od upravitelja fondova s kojima Društvo posluje ili planira poslovati. U tu svrhu korištene metode temelje se na kvantitativnim i kvalitativnim mjernim podacima kako bi se moglo procijeniti pojedinačne negativne utjecaje. Unatoč postojanju određenih nedostataka, vjerujemo da će se metode procjene kontinuirano poboljšavati te da će daljnji razvoj sustava izvještavanja od strane kompanija doprinijeti značajnom napretku. Počevši od 2021. godine, godišnje ćemo izvještavati o rezultatima procjena, poduzetim i planiranim mjerama i njihovom razvoju tijekom vremena

Saznaj više
UNIQA_odrzivost
 
UNIQA se pridružila projektu ZelEn
UNIQA osiguranje prvi je osiguratelj u Hrvatskoj koji se pridružio projektu ZelEn Hrvatske elektroprivrede, opredijelivši se za energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. Dio je to društveno odgovornog poslovanja kroz koji UNIQA promiče i vrijednosti očuvanja prirode i afirmira održive izvore energije.

Dodatna vrijednost projekta ZelEn je što se sva sredstva prikupljena od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora, kao što su vrtići, škole, domovi i slične institucije. To se uklapa u UNIQINU strategiju da svojim djelovanjem pridonese društvu, posebno boljoj perspektivi djece i mladih što svake godine ostvaruje kroz jedinstvenu platformu za donacije „Radost života“. Kroz taj program UNIQA potiče i osvještavanje djece i mladih o očuvanju prirode i održivosti.

UNIQA je 2016. godine počela organizirano provoditi gospodarenje otpadom, te je propisala Uputu za gospodarenje otpadom kao temelj za održivo gospodarenje otpadom čija je glavna namjera osigurati pregled tijeka otpada i njegovo zbrinjavanje pa su na svim lokacijama Društva postavljene kutije za odvojeno skupljanje otpada. Također, u cilju smanjenja potrošnje papira UNIQA digitalizira poslovanje te koristi tehnologiju robota za  isplatu šteta te poziva klijente da račun koji primaju poštom zamijene  e-računom.

„Zeleno“ poslovanje UNIQE u Hrvatskoj usklađeno je sa strategijom UNIQA Grupe koja je također posvećena temi klimatskih promjena i smanjenja proizvodnje CO2 te korištenju energije iz obnovljivih izvora.   
Kodeks ponašanja
UNIQA je potpisnik Kodeksa ponašanja u obavljanju poslova osiguranja koji postavlja standarde osigurateljne industrije u Republici Hrvatskoj. U cilju daljnjeg razvoja i podizanja razine poslovanja, profesionalnog odnosa i stručnog obavljanja poslova osiguranja po ekonomskim načelima i pravilima struke, društva za osiguranje i reosiguranje prihvatila su Kodeks ponašanja koji je donijelo Udruženje osiguravatelja Hrvatske gospodarske komore na sjednici 18. listopada 2004. godine.
 
Uz strukovni, UNIQA ima i svoj vlastiti Kodeks ponašanja koji odražava korporativna načela i kulturu i predstavlja okvir za svakodnevno ponašanje prema klijentima, poslovnim partnerima i zaposlenicima.

 
Saznaj više
Vodič o financijskim prijevarama
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) izdala je u povodu obilježavanja Međunarodnog tjedna svijesti o prijevarama (15. – 21.11.2021.) edukativni „Vodič o financijskim prijevarama”. S obzirom na ubrzan razvoj i digitalizaciju financijskih usluga mogućnost financijskih prijevara građana postaje sve veća te su kontinuirana edukacija i nadogradnja znanja o financijama postale svakodnevna potreba.
Osim zanimljivog pregleda najvećih prijevara u povijesti te vrsta financijskih prijevara, u objavljenom vodiču nalaze se i savjeti o tome kako prepoznati situacije u kojima vas netko želi prevariti ili kada posumnjati u nečije dobre namjere i financijske savjete, a posebno je obrađena i tema kriptovaluta i kriptotržišta, koji su postali popularni pojmovi sadašnjice.
 
 
Preuzmi brošuru