Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 3.143.168.172.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Odabrani inovativni projekti za djecu i mlade na natječaju Radost života
  • Naslovna
  • »
  • O nama
  • »
  • Vijesti
  • »
  • Odabrani inovativni projekti za djecu i mlade na natječaju Radost života

Vijesti

Odabrani inovativni projekti za djecu i mlade na natječaju Radost života


29. lipnja 2020. 

Između 300-injak projekata prijavljenih na natječaj za donacije „Radost života“ odabrana su tri projekta koje će UNIQA financijski podržati u 2020. godini. S prijaviteljima odabranih projekata potpisat će se ugovori o donaciji. Sustav podrške mladima na online platformi, promicanje redovite tjelesne aktivnosti i boravka djece u prirodi i podrška djeci s teškoćama iz autističnog spektra i njihovim roditeljima glavne su teme kojima se bave projekti odabrani na ovogodišnjem natječaju:


BUDI SVOJ – online platforma za mlade projekt je ERF-a (Laboratorij za prevencijska istraživanja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta), u suradnji s udrugom BoliMe i organizacijom FamilyLab, Zagreb. Online platforma služila bi kao online vodič za pozitivan razvoj mladih, namijenjena mladima, njihovim roditeljima te odgojno obrazovnim djelatnicima koji rade s mladima. Platforma će pratiti odrastanje mladih – nudeći odgovore mladima i odraslima na razna pitanja, a kreirani će sadržaj s vremenom prerastati u online preventivne programe.

JA SAM BUDUĆNOST – projekt udruge Na putu prema gore spaja boravak djece u prirodi s korištenjem modernih tehnologija i podizanjem svijesti kod djece o zaštiti prirode. Projekt se sastoji od tri tematske radionice u prirodi: orijentacija, planinarenje i penjanje, uz edukaciju o korištenju IT opreme (mobitela, PC, interneta, digitalne fotografije) za stjecanje novih znanja i vještina. Ciljane skupine su učenici 3.,4. i 5. razreda osnovnih škola sa šireg zagrebačkog područja.

PUZLA – Podrška, Unaprjeđenje, Zauzimanje, Lakoća pristupa, Adaptacija – projekt je za djecu iz autističnog spektra i njihove roditelje, uz superviziju Maje Bonačić, magistre psihologije, praktičarke terapije igrom i majstorice NLP-a, a uključuje formiranje multidisciplinarnog stručnog tima za psihosocijalnu podršku i stručni rad s djecom s teškoćama u razvoju u tri udruge iz područja 4 županije: Osječko-baranjske, Međimurske, Varaždinske i Sisačko-moslavačke.

Popis svih projekata može se pročitati na stranici Radost života.

Na ovogodišnji natječaj s projektima za djecu i mlade mogle su se prijaviti osnovne i srednje škole te udruge. Uz inovativnost i kvalitetu, projekti su vrednovani po dugoročnoj koristi koju će korisnici i društvo imati od provedbe.

U prethodne tri godine kroz program Radost života UNIQA je podržala 60-ak projekata diljem Hrvatske.