Odabrani inovativni projekti za djecu i mlade na natječaju Radost života - UNIQA osiguranje
Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 35.153.39.7.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Odabrani inovativni projekti za djecu i mlade na natječaju Radost života
  • Naslovna
  • »
  • O nama
  • »
  • Vijesti
  • »
  • Odabrani inovativni projekti za djecu i mlade na natječaju Radost života

Vijesti

Odabrani inovativni projekti za djecu i mlade na natječaju Radost života


29. lipnja 2020. 

Između 300-injak projekata prijavljenih na natječaj za donacije „Radost života“ odabrana su tri projekta koje će UNIQA financijski podržati u 2020. godini. S prijaviteljima odabranih projekata potpisat će se ugovori o donaciji. Sustav podrške mladima na online platformi, promicanje redovite tjelesne aktivnosti i boravka djece u prirodi i podrška djeci s teškoćama iz autističnog spektra i njihovim roditeljima glavne su teme kojima se bave projekti odabrani na ovogodišnjem natječaju:


BUDI SVOJ – online platforma za mlade projekt je ERF-a (Laboratorij za prevencijska istraživanja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta), u suradnji s udrugom BoliMe i organizacijom FamilyLab, Zagreb. Online platforma služila bi kao online vodič za pozitivan razvoj mladih, namijenjena mladima, njihovim roditeljima te odgojno obrazovnim djelatnicima koji rade s mladima. Platforma će pratiti odrastanje mladih – nudeći odgovore mladima i odraslima na razna pitanja, a kreirani će sadržaj s vremenom prerastati u online preventivne programe.

JA SAM BUDUĆNOST – projekt udruge Na putu prema gore spaja boravak djece u prirodi s korištenjem modernih tehnologija i podizanjem svijesti kod djece o zaštiti prirode. Projekt se sastoji od tri tematske radionice u prirodi: orijentacija, planinarenje i penjanje, uz edukaciju o korištenju IT opreme (mobitela, PC, interneta, digitalne fotografije) za stjecanje novih znanja i vještina. Ciljane skupine su učenici 3.,4. i 5. razreda osnovnih škola sa šireg zagrebačkog područja.

PUZLA – Podrška, Unaprjeđenje, Zauzimanje, Lakoća pristupa, Adaptacija – projekt je za djecu iz autističnog spektra i njihove roditelje, uz superviziju Maje Bonačić, magistre psihologije, praktičarke terapije igrom i majstorice NLP-a, a uključuje formiranje multidisciplinarnog stručnog tima za psihosocijalnu podršku i stručni rad s djecom s teškoćama u razvoju u tri udruge iz područja 4 županije: Osječko-baranjske, Međimurske, Varaždinske i Sisačko-moslavačke.

Popis svih projekata može se pročitati na stranici Radost života.

Na ovogodišnji natječaj s projektima za djecu i mlade mogle su se prijaviti osnovne i srednje škole te udruge. Uz inovativnost i kvalitetu, projekti su vrednovani po dugoročnoj koristi koju će korisnici i društvo imati od provedbe.

U prethodne tri godine kroz program Radost života UNIQA je podržala 60-ak projekata diljem Hrvatske.