Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 35.172.230.154.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Informacije i savjeti - COVID-19

Informacije i savjeti - COVID-19


Od početka krize uzrokovane pandemijom COVID-19 redovno smo vas informirali kako možete ostvariti usluge i prava iz osiguranja.
Dijelili smo i različite informacije i savjete kako bismo vam olakšali boravak u karanteni i omogućili da svim važnim informacijama pristupite na jednom mjestu. Ovdje je arhiva svih informacija i savjeta koje smo objavili od početka pandemije.

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme pon-pet: 8-18h, sub 8-13h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme pon-čet: 8:00 - 16:30 h
petak: 8:00 - 14:00 h
Procjena štete pon-čet:8:00 - 16:30 h
petak:8:00 - 14:00 h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

NAŠLI STE SE U KARANTENI ILI STE U SAMOIZOLACIJI. DONOSIMO PRAKTIČNE SAVJETE DA VAM OLAKŠAMO OVO VRIJEME.

 

Dobrovoljno ili po nalogu, našli ste se u karanteni ili samoizolaciji. Time dajete važan doprinos suzbijanju širenja koronavirusa. Dugotrajan boravak kod kuće može biti poprilično stresan. Roditelji među vama znaju kako djeca mogu biti zahtjevna i nervozna kada ne mogu izaći van i potrošiti malo svoje neiscrpne energije.

Osjećaj usamljenosti koji se javlja uslijed socijalne izolacije još je jedan izazov pred osobama koje su u karanteni ili samoizolaciji. U nastavku su sabrane korisne informacije, savjeti, prijedlozi i kontakti.

Saznaj više

UNIQA_samoizolacija

 
UNIQA_pronadite_podrsku

 

PRONAĐITE PODRŠKU

 

Zdravstvene mjere

 •  trebate li hitno lijekove ili liječenje? Kontaktirajte telefonom svog obiteljskog liječnika ili liječnika specijalistu. Recite što trebate i naglasite da se nalazite u karanteni ili samoizolaciji.
 •  osjećate li mučninu? Imate neke od ovih simptoma - kašalj, prehladu, teškoće s disanjem ili povišenu temperaturu? Odmah kontaktirajte svog liječnika obiteljske medicine ili epidemiologa.
Opskrba namirnicama/hranom
 
 •  zamolite članove obitelji ili susjede da vam pomognu. Mogu vam ostaviti namirnice na kućnom pragu.
 •  za pomoć pri kupnji namirnica, skrbi za životinje i sl. pokreću se grupe podrške na društvenim mrežama - provjerite je li koja u vašoj blizini.
 •  provjerite nude li male tvrtke i restorani usluge dostave – korištenjem njihovih usluga ne pomažete samo sebi, već i opstanku malih poduzeća, njihovih vlasnika i zaposlenika.

 

VAŽNE POVEZNICE I BROJEVI TELEFONA

 

Novi pozivni centar za sva pitanja ustrojen je na broju 113.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus mogu se dobiti na besplatni broj telefona 0800999.

Brojevi telefona Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na temu koronavirusa dostupni su za građane svaki radni dan od 8 do 22 sata te subotom i nedjeljom od 8 do 14 sati: 091 468 30 32 i 099 468 30 01

Stožer civilne zaštite RH: 01 38 55 950 (8 do 20 sati).
U Zagrebu su počele s radom posebne ambulante pri domovima zdravlja za COVID-19. U pripremi su i ambulante u drugim gradovima.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je izdao preporuke za boravak kod kuće. U njima ćete pročitati kako boraviti u kući s djecom predškolske dobi, koje su preporučene dnevne razine tjelesne aktivnosti za sve dobne skupine, što možemo učiniti kako bismo očuvali zdravlje cijele obitelji te o važnosti pravilne prehrane u vrijeme smanjenih društvenih kontakata.

Na stranicama Ministarstva – Ravnateljstva civilne zaštite možete pročitati https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/preporuke-za-kucanstva-i-ostale-zatvorene-prostore/2289

Andrija - digitalni asistent Ministarstva zdravstva za pomoć u našoj zajedničkoj borbi protiv koronavirusa.
vazne poveznice_COVID-19

 
Najnovije informacije


 

PRAKTIČNI SAVJETI

 

 

 •  Održavanje svakodnevne rutine i postavljanje realnih ciljeva može znatno doprinijeti psihičkoj stabinosti. Što je sve na vašem popisu želja koje ste planirali ostvariti kad budete imali više slobodnog vremena? Možda je vrijeme da napokon uzmete u ruke knjige koje već neko vrijeme stoje na vašem noćnom ormariću? Ili već odavno planirate reorganizaciju svog ormara s odjećom?
 •  Radite od kuće ako vam zdravstveno stanje dozvoljava jer će vam tako brže prolaziti vrijeme, a i kontakt s kolegama pomoći će vam da se bolje osjećate.
 •  Obitelj i prijatelji su važni - pogotovo sada! Ostanite u kontaktu putem telefona i društvenih mreža.
 •  Fizička aktivnost može popraviti stanje duha. Tako je, vježbati možete i u malim zatvorenim prostorima! Aktivne društvene igre zabavne su i za djecu i pomažu im kanalizirati višak energije
 •  Pokušajte raditi neke vježbe za opuštanje ako osjećate da ste pod stresom. Čak i ako ih dosad niste prakticirali, postoji puno tehnika koje se lako mogu naučiti. Informacije i primjere takvih vježbi također možete potražiti na internetu.
 •  Prihvatite svoje osjećaje! Kad se protiv svoje volje nađete u karanteni ili samoizolaciji, možete doživjeti različite emocionalne reakcije. Sve su to normalni osjećaji koji se javljaju u nesvakidašnjoj situaciji.
 •  Budite kritični. Okruženi smo s mnoštvom netočnih i, ponekad, lažnih vijesti. Informirajte se isključivo iz pouzdanih službenih izvora. Vaš obiteljski liječnik jedan je od provjerenih izvora informacija.

 
Praktični_savjeti_COVID-19

 

OSTANAK KOD KUĆE IMA I PUNO PREDNOSTI

Stroge mjere zaštite od koronavirusa donijele su nam i neke dobre stvari. Solidarnost, na primjer. Mnoge tvrtke i ustanove pokazale su društvenu odgovornost i u sveopćoj krizi ponudile besplatne sadržaje koji se mogu konzumirati online, iz udobnosti doma. Stoga, ako ste mislili da ne možete pogledati predstavu, poslušati koncert ili posjetiti izložbu, prevarili ste se!

Kazališta i muzeji otvorili su svoja virtualna vrata pa tako možete “šetati” kroz najljepše svjetske muzeje i slušati opere iz udobnosti svog doma. Pogledajte najslavnije opere izvođene u Metropolitan muzeju u New Yorku na www.metopera.org i poslušajte koncerte Berlinske filharmonije na www.digitalconcerthall.com.

Besplatne filmove možete gledati na platformi http://www.croatian.film/hr/, https://www.nowness.com/, a i domaći streaming servis https://www.pickbox.hr/ ponudio je besplatne sadržaje u doba krize.

Ovo je idealno vrijeme da naučite nešto novo – dostupno je puno besplatnih online tečajeva. Strani jezik, primjerice, možete naučiti na https://www.duolingo.com/ ili https://www.busuu.com/ no postoji još puno takvih stranica koje ćete pronaći uz malo guglanja. Sad je prilika da se pozabavite svime onime sve ono što ste odgađali jer niste imali dovoljno slobodnog vremena. Portal 24sata ima zgodne savjete kako korisno provesti vrijeme s djecom https://www.24sata.hr/lifestyle/za-zabavu-u-kuci-drustvene-igre-koje-vole-mali-ali-i-veliki-682291.

Nemojte zanemariti ni tjelesnu aktivnost. Čak i ako boravite u maloj prostoriji, možete raditi vježbe koje također možete pronaći na internetu. Nemojte zanemariti ni svoje mentalno zdravlje, pa ako vam je potreban razgovor, stručnjaci Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Doktor Andrija Štampar" otvorili su osam telefonskih linija koje su dostupne svakodnevno od 8 do 20 sati.UNIQA_zabava

 
NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI
Kako se zaštititi od zaraze koronavirusom, kako se koronavirus prenosi, i sve ostale informacije koje su vam važne.
Izvor: Službena stranica Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu na dan 15.04.2020.

Što je novi koronavirus?

Novi koronavirus koji se pojavio 2019. godine nazvan je SARS—CoV-2, otkriven je u Kini krajem 2019. Radi se o novom soju koronavirusa koji prije nije bio otkriven kod ljudi. Bolest uzrokovana tim virusom naziva se COVID-2019.

Odakle potječu koronavirusi?

Koronavirusi su virusi koji cirkuliraju među životinjama, no neki od njih mogu prijeći na ljude. Nakon što prijeđu sa životinje na čovjeka mogu se prenositi među ljudima. Velik broj životinja su nositelji koronavirusa. Na primjer, koronavirus bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS-CoV) potječe od deva dok SARS potječe od cibetke, životinje iz reda zvijeri srodnih mačkama.

Može li se ovaj virus usporediti sa SARS-om ili sezonskom gripom?

Novi koronavirus genetski je usko povezan s virusom SARS iz 2003. i ta dva virusa imaju slične karakteristike, iako su podaci o ovom virusu još uvijek nepotpuni. SARS se pojavio krajem 2002. godine u Kini. U razdoblju od osam mjeseci 33 države su prijavile više od 8000 slučajeva zaraze virusom SARS-a. Tada je od SARS-a umrla jedna od deset zaraženih osoba. Iako se nCoV i virusi gripe prenose s osobe na osobu i mogu imati slične simptome, ta dva virusa su vrlo različita te se stoga i ponašaju drugačije.

Kako se virus prenosi? Koliko lako se on širi?

Iako virus potječe od životinja, on se sada širi s osobe na osobu (prijenos s čovjeka na čovjeka). Trenutno se procjenjuje da vrijeme inkubacije koronavirusa (vrijeme između izlaganja virusu i pojave simptoma) traje između 2 i 12 dana. Iako su ljudi najzarazniji kada imaju simptome nalik gripi, postoje naznake da neki ljudi mogu prenijeti virus, a da nemaju simptome ili prije nego se oni pojave. Potvrdi li se ovaj podatak, to će otežati rano otkrivanje zaraze koronavirusom. To nije neuobičajeno kod virusnih infekcija, kao što se vidi iz primjera ospica, ali za ovaj novi virus nema jasnih dokaza da se bolest može prenijeti prije pojave simptoma. Sustavna provedba mjera za prevenciju i kontrolu pokazala se učinkovitom u kontroli SARSCoV i MERS-CoV virusa.

Koji su simptomi zaraze koronavirusom?

Koliko je poznato, virus može uzrokovati simptome slične gripi poput: • povišene tjelesne temperature • kašlja • kratkog daha • bolova u mišićima i • umora. U težim slučajevima javlja se teška upala pluća, sindrom akutnog otežanog disanja, sepsa i septički šok koji mogu uzrokovati smrt pacijenta. Osobe koje boluju od kroničnih bolesti podložnije su težim oboljenjima.

Jesu li neki ljudi pod većim rizikom od drugih?

Općenito starije osobe i osobe s kroničnim bolestima (poput povišenog tlaka, srčanih bolesti, dijabetesa, bolesti jetre i bolesti dišnih puteva) imaju veći rizik razvoja težih simptoma zaraznih bolesti.

Postoji li lijek za bolesti uzrokovane koronavirusom?

Ne postoji posebno liječenje za ovu bolest. Pristup liječenju pacijenata s infekcijama vezanim za koronaviruse je liječenje kliničkih simptoma (npr. povišene temperature). Potporno liječenje može biti vrlo učinkovito kod zaraženih osoba.

Što učiniti ako sam bio u bliskom doticaju s osobom oboljelom od koronavirusa?

Javiti se epidemiologu ili liječniku. Osoba koja je tijekom zadnjih 14 dana bila u bliskom kontaktu s oboljelim od koronavirusa bit će stavljena pod aktivn zdravstveni nadzor u samoizolaciji. Ako osoba pod zdravstvenim nadzorom razvije znakove respiratorne bolesti, epidemiolog koji provodi nadzor postupit će u skladu sa sumnjom na koronavirus (dogovara se prijevoz u bolnicu radi dijagnostike i liječenja), a kontakti se stavljaju pod zdravstveni nadzor. Ako osoba po završetku zdravstvenog nadzora ne razvije simptome respiratorne bolesti, epidemiolog šalje obavijest o završetku zdravstvenog nadzora nadležnim ustanovama.

Koja su pravila za dezinfekciju/pranje ruku?

Pranje i dezinfekcija ruku ključni su za sprječavanje infekcije. Ruke treba prati često i temeljito sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Kada sapun i voda nisu dostupni možete koristiti dezinficijens koji sadrži najmanje 60% alkohola. Virus ulazi u tijelo kroz oči, nos i usta. Stoga ih nemojte dirati neopranim rukama.

Jesu li kirurške maske učinkovita zaštita protiv koronavirusa?

Kirurške maske sprječavaju širenje infekcije s bolesnih ljudi na druge. Kirurške maske su manje učinkovite u zaštiti ljudi koji nisu zaraženi. Za uobičajeni socijalni kontakt s oboljelim dovoljna je kirurška maska i održavanje udaljenosti najmanje jedan metar od bolesnika. Zdravstvenim djelatnicima koji su u doticaju s pacijentima za koje se sumnja ili je potvrđen koronavirus, savjetuje se korištenje kirurške maske ili maske veće razine filtriranja (FFP2), a kod medicinskih zahvata gdje se stvara aerosol FFP3 maske.

Mogu li dojiti ako sam zaražena?

Trenutno ne postoje klinički dokazi koji bi sugerirali da se virus prenosi majčinim mlijekom. Infekcija se može prenijeti na dijete bliskim kontaktom, jednako kao i na bilo koga drugoga s kim ste u kontaktu. Prema onome što je dosad poznato, prednosti dojenja nadmašuju potencijalne rizike prenošenja virusa putem majčinog mlijeka ili putem bliskog kontakta s djetetom. No, to je pojedinačna odluka svake dojilje, oko koje se dodatne može konzultirati s pedijatricom, savjetnicom za dojenje ili patronažnom sestrom. Ako želite nastaviti dojiti, poduzmite mjere opreza i ograničite potencijalno širenje koronavirusa na dijete, i to:pranjem ruku prije nego dodirnete dijete, pumpu za izdajanje ili bočice izbjegavanjem kašljanja ili kihanja tijekom dojenja temeljitim čišćenjem pumpe za izdajanje nakon svake uporabe, prema uputama proizvođača. Razmislite možete li nekoga zamoliti da nahrani dijete vašim izdojenim mlijekom. Bez obzira dojite li ili hranite dijete adaptiranim mlijekom, obvezno stelizirajte bočice i svu ostalu opremu koju koristite. Ne dijelite pumpe za izdajanje, bočice ili dude s nekim drugim.

Postoji li cjepivo protiv koronavirusa?

Trenutno ne postoji cjepivo protiv koronavirusa. Zato je važno spriječiti infekciju ili njeno daljnje širenje.

Štiti li me ovogodišnje cjepivo protiv gripe od koronavirusa?

Virus gripe i koronavirusa su vrlo različiti i cjepivo protiv sezonske gripe ne štiti od bolesti uzrokovane virusom SARS—CoV-2.

Što s kontaktom s kućnim ljubimcima?

Nije dokazano da kućni ljubimci (npr. psi i mačke) imaju veći rizik zaraze nego ljudi. Kao mjera opće predostrožnosti, u kontaktu sa životinjama pridržavajte se osnovnih načela higijene.

Kako trebam postupati s odjećom koju nosim izvan kuće ili u samoizolaciji?

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je kako još uvijek ne postoje jasni dokazi koliko koronavirus preživljava na površinama, ali preliminarne informacije govore da se na površini može zadržati od nekoliko sati do nekoliko dana. Prema podacima koje su objavili znanstvenici s američkog Harvarda, vjerojatnije je kako će virus preživjeti na čvršćim površinama nego na mekšim, poput različitih tkanina. Ipak, liječnici sugeriraju skidanje obuće nakon ulaska u zatvoreni prostor i presvlačenje u čistu odjeću. Odjeću koju ste koristili nemojte tresti ili provjetravati. Operite je kao i inače, prema uputama s etikete. Nakon dodirivanja korištene odjeće svakako operite ruke.

Što ako se oba roditelja razbole od korona virusa i nemaju kud s djetetom?

Ukoliko se oba roditelja maloljetnog djeteta razbole od korona virusa, a roditelji nisu u mogućnosti na odgovarajući način zbrinuti svoju djecu, mogu se obratiti nadležnom centru za socijalnu skrb koji će sukladno svojim nadležnostima osigurati odgovarajući smještaj za tu djecu. Napomena: svakom pojedinom slučaju pristupa se individualno!