Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.201.97.0.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Najvažnija pitanja i odgovori o potresu

Najvažnija pitanja i odgovori o potresu


1. Kako mogu prijaviti štetu od potresa?
 

Štetu od potresa možete prijaviti online , telefonom na 01 6324 200 ili emailom na prijava.stete@uniqa.hr. Ako možete, prijavi priložite fotografije oštećenog objekta. Nakon što dobijemo prijavu i fotografije, obavijestit ćemo vas o daljnjem postupku i procjeni štete. Kako bismo bili što
efikasniji, molimo vas da nam javite vašu e-mail adresu ili broj telefona na koji vas možemo kontaktirati. Zbog vaše sigurnosti i sigurnosti naših zaposlenika, molimo vas da izbjegavate osobni dolazak u naše poslovne prostore.
Status prijavljenog zahtjeva možete pratiti i u besplatnoj aplikaciji MojaUNIQA. Ako se još niste registrirali, pozivamo vas da aplikaciju, koja je dostupna za iOS i Android uređaje, skinete na svoj mobitel. 
 

Osiguranje nekretnine

2. Koju policu osiguranja trebam imati da bi mi šteta od potresa bila pokrivena?
 

Da bi šteta bila pokrivena, imovina treba biti osigurana od rizika potresa. Osiguranje od potresa ugovara se posebno, kao dodatni rizik, a pokriva štete od potresa, nastale na prostoru gdje se nalazi osigurani predmet, intenziteta od 5 ili više stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.
Ako drugačije nije ugovoreno, u svakoj šteti sudjelujete s franšizom od dva posto od iznosa osiguranja koje je navedeno na polici osiguranja. To znači da će isplata naknade štete biti umanjena za iznos franšize. Na primjer: ako je na polici ugovoren iznos osiguranja 132722,81 EUR i franšiza od 2%, isplata će se umanjiti za 2654,46 EUR. Ako je šteta manja od navedenog iznosa, nije pokrivena osiguranjem.
 

3. Mogu li prijaviti štetu na vozilu?

Pravo na naknadu štete imaju police automobilske odgovornosti s ugovorenim dodatnim pokrićem osiguranja potresa. Iznos naknade je trošak stvarne štete, ali ne više od ugovorenog iznosa osiguranja (6636,14 EUR ili 13272,81 EUR). Kasko osiguranje isključuje štete uzrokovane potresom.


Cesta oštećena u potresu i automobil


4. Mogu li sada osigurati svoju imovinu od potresa?

Možete ugovoriti policu osiguranja od potresa po istoj cijeni koja je vrijedila i prije potresa ako je imovina neoštećena i uz uvjet da se fotografira kako bi se utvrdilo stanje u trenutku sklapanja osiguranja. Pošaljite nam upit na e-mail info@uniqa.hr, nazovite 01 6324 200 ili ugovorite osiguranje online. Objekt koji nije funkcionalan ne može se osigurati.
 

5. Kako fotografirati imovinu koju želim osigurati?

Objekt je potrebno fotografirati tako da na fotografijama budu vidljive sve strane fasade, ako je moguće krov, i to iz što više različitih kutova kao i unutrašnjost objekta. Ako želite osigurati opremu i zalihe, također ih fotografirajte, kao i način skladištenja. Ako se radi o više objekata, fotografirajte širu perspektivu koja obuhvaća sve ili više zgrada i pokazuje njihov međusobni položaj, te svaki objekt zasebno.


Fotografiranje nekretnine prije osiguranja


6. Mogu li osigurati nekretninu bez da priložim fotografije objekta?

Kao ugovaratelj osiguranja dužni ste osiguratelju pri sklapanju ugovora o osiguranju prijaviti sve okolnosti koje su značajne za ocjenu rizika, a poznate su vam. To je najjednostavnije učiniti prilaganjem fotografija.  
 

7. Imovina koju želim osigurati već je oštećena, mogu li je osigurati od potresa?

Iznimno, ako se radi o manjim oštećenjima koje ne ugrožavaju funkcionalnost imovine, uz procjenu i odobrenje preuzimatelja rizika UNIQE moguće je osigurati imovinu s manjim oštećenjima. U tom slučaju treba prilikom fotografiranja obratiti pažnju na postojeća oštećenja objekta, primjerice razbijena stakla, pukotine i sl. Pri sklapanju ugovora o osiguranju trebate što detaljnije navesti stupanj oštećenja i priložiti fotografije.
Ako je potrebna samo manja sanacija (npr. otpala i popucala žbuka, manja oštećenja krova/crijepa, ali nije narušena stabilnost) osiguranje će vjerojatno biti moguće.


SAVJETI I PREPORUKE 


        Prije potresa:
 
 • Popravite neispravne električne instalacije, plinske i vodovodne cijevi.
 • Držite velike i teške predmete na nižim policama. Dobro pričvrstite visoke, plitke ormare te police, ogledala i okvire slika na zidove.
 • Onemogućite gibanje pokretnih (na kotačićima) dijelova namještaja (TV i kompjutorski stolići i slično) i tehničke opreme (termoakumulacijske peći, klima-uređaji i slično).
 • Boce, staklo, porculan i druge lako lomljive predmete držite u niskim zatvorenim ormarićima. Brave će spriječiti ispadanje sadržaja iz ormara.
 • Pronađite 'sigurna' mjesta u svakoj sobi - čvrst stol ili nosivi zid - koja će vam poslužiti kao zaklon za vrijeme potresa.
 • Nadohvat ruke spremite baterijsku svjetiljku, baterijski radio, zviždaljku i komplet prve pomoći.
 • Uvijek imajte određene zalihe hrane i pića (prije svega vode).
 • S članovima svoje obitelji odredite dva mjesta za sastajanje nakon potresa. Prvo u blizini kuće (na nekoj otvorenoj površini), a drugo izvan susjedstva (u slučaju da niste u mogućnosti doći do kuće). Svatko u obitelji mora znati mjesto i adresu sastanka.

Tijekom potresa:
 • Sakrijte se pod čvrsti stol ili klupu ili uz nosivi zid. Ako nema stola u blizini, zaštitite lice i glavu rukama te se prislonite uz kut nosivog zida. Ostanite daleko od stakla, prozora, vanjskih vrata i vanjskih zidova, te svega što bi moglo pasti, primjerice rasvjetna tijela ili namještaj.
 • Ako ste u krevetu kad počne potres, ostanite tamo - čekajte i glavu zaštitite jastukom, osim ako ste pod teškim rasvjetnim tijelom koje bi moglo pasti. U tom slučaju, premjestite se na najbliže sigurnije mjesto.
 • Sklonite se ispod okvira vrata samo ako znate da je riječ o snažnom nosivom zidu.
 • Ostanite u zatvorenom sve dok se podrhtavanje tla potpuno ne smiri i tada iziđite na otvoreno. Većina ozljeda tijekom potresa dogodi se kada ljudi panično istrčavaju na otvoreni prostor. Ljude najčešće ranjavaju predmeti koji padaju ili polomljene instalacije (građevinski materijal, staklo prozora ili vrata, električni kabeli, plinske cijevi...)
 • Nipošto se nemojte služiti dizalom.

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Zašto je osiguranje doma bolja odluka za vas i vašu obitelj?

Mislite li da je osiguranje doma skupo? Dopustite nam da vas razuvjerimo. 

Opširnije
Posebni trenuci zbog kojih vrijedi osigurati dom

Neke od malih stvari koje nas čine sretnima kod kuće znamo cijeniti tek kad ih izgubimo. Zato je važno prisjetiti ih se, i na vrijeme zaštititi svoj dom.

Opširnije
Savjeti za rashlađivanje prostora tijekom vrućina

Uz nekoliko korisnih savjeta rashladite prostor bez klime!

Opširnije
Osigurajte kuću ili stan za miran san već od 4,84 eura mjesečno

Ovaj mali putokaz neka vam olakša put kroz šumu informacija i odabir najbolje opcije osiguranja za vaš dom.  

Opširnije
Nezgode u domu i kako ih izbjeći

Planirate li veće kućanske poslove, poput proljetnog čišćenja, dobro će vam doći poneki savjet kako spriječiti potencijalne ozljede prije nego što se primite posla

Opširnije
5 savjeta za pravednu raspodjelu poslova u kućanstvu

Kako pravedno podijeliti kućanske poslove i obiteljske obaveze

Opširnije
Sedam savjeta za zaštitu doma za vrijeme godišnjeg odmora

Savjeti za sigurnost doma prije odlaska na godišnji odmor

Opširnije
Biti ili ne biti sam svoj majstor?

Što doma možete popraviti uz malo alata, a što je bolje prepustiti majstoru od zanata

Opširnije
Kako iznajmiti stan

6 koraka do uspješnog najma stana

Opširnije
Poslije oluje treba se pripremiti na novu: evo zašto je važno osigurati nekretninu (2.dio)

Odmah iza straha od provale, nalaze se rizici od požara ili puknuća cijevi koji mogu izbiti u vašoj kući, stanu ali i u nekom od susjednih stanova

Opširnije
Poslije oluje treba se pripremiti na novu: evo zašto je važno osigurati nekretninu (1.dio)

Zašto je važno osigurati nekretninu i što se sve može pokriti osiguranjem

Opširnije
Sedam stvari koje trebate napraviti prije kupnje novog doma (na kredit)

Ako se spremate kupiti stan ili kuću i započeti novi život pod vlastitim krovom, pročitajte ovih sedam savjeta prije nego što uletite u avanturu zvanu stambeni kredit.   

Opširnije
Ono što volimo to i osigura(j)mo!

Nekretninu u kojoj živi osiguralo je manje od trećine građana Hrvatske.

Opširnije
Odgovori na najčešća pitanja o osiguranju doma

Iako je osiguranje doma dobrovoljno, spada u osnove planiranja mirnog i bezbrižnog života.

Opširnije
Čišćenje kao terapija

Psiholozi tvrde da osjećaj kontrole koji osigurava čišćenje životnog prostora uspješno nadoknađuje nemogućnost preuzimanja kontrole u drugim područjima života.

Opširnije
Ne dajte lopovu priliku

Dok vi odmarate, lopovima počinje radna sezona! Ne riskirajte i osigurajte svoj dom kako vas na povratku s toplog Jadrana ne bi dočekao hladan tuš! 

Opširnije
S 0,13 eura na dan osigurajte stan i sebi miran san

Vraćate se kući. Pred zgradom u kojoj živite ugledate vatrogasna kola…Sirena odzvanja čitavim kvartom...

Opširnije
Zamke na koje trebate pripaziti kad kupujete nekretninu

Kako ne biste zapali u zamke pri kupnji stana, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći u izboru nekretnine.

Opširnije
Kako o uređenju doma razmišljaju žene, a kako muškarci

Muški kriteriji se razlikuju od ženskih - zašto je to tako?

Opširnije
Zašto trebate osigurati svoj dom

U kojoj god priči se pronašli, da bi vaša kućica zauvijek ostala - vaša slobodica, trebate je osigurati.

Opširnije
Krećete na godišnji odmor. A provalnici?

Opasnost od provale u obiteljsku kuću ili stan treba shvatiti ozbiljno.

Opširnije