Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.222.104.206.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Mala škola ljubavi: kako biti sretan u paru, kad smo toliko različiti?

Mala škola ljubavi: kako biti sretan u paru, kad smo toliko različiti?


Bliži nam se Valentinovo! Divan dan za „friško“ zaljubljene koje još uvijek škakljaju leptirići u trbuhu i ošamućeni su feromonima. Lako za te novajlije u vezi, slijepe za mane partnera, no što je s okorjelim parovima u dužim vezama, brakovima, s djecom ili bez, koji dijele svakodnevicu, dobro i zlo, baš kao i toalet i obroke? Ima li kod njih mjesta za romantiku i za sladunjave geste, pogotovo kad svoju polovicu poznaju, ili barem tako misle, „u dušu“?Kako preživjeti u vezi nakon što prođe „medeni mjesec“ i zajednički život se pokaže u svoj raskoši partnerovih intimnih navika koje prije niste primjećivali? Naravno da sve ovisi o kvaliteti veze, stupnju tolerancije i količini vremena i truda koje su obje strane u nju spremne uložiti. I o osjećajima, naravno. Kad leptirići prestanu lepršati, može ih zamijeniti praznina ili toplina, ovisno jesmo li pronašli pravu osobu ili se tek zavaravamo pa će nam neke njene navike ili osobine otkriti da „to nije to“ jer ih jednostavno nećemo moći podnijeti.


Što s iritantnim navikama

Kostur dobre veze čine zadovoljene emocionalne potrebe, međusobno uvažavanje i – dobra komunikacija. Ako vaša veza pati od povremenih boljki kao što su partnerove navike koje vas beskrajno iritiraju ili premalo vremena koje vam posvećuje, sve se to još može riješiti otvorenom komunikacijom. Kad znate što želite, bit će vam lakše to i ostvariti.

Pa, eto, ako ste na početku veze ili ste već dobrano zaronili u zajednički život i neke stvari još niste posložili, donosimo mali podsjetnik na što trebate obratiti pažnju kako bi vaša veza cvala, rasla i iz zaljubljenosti prerasla u ljubav.
 

Uskoči mi u kućanskim poslovima

Žene znaju ponosno priznati kako im njihov partner „uskoči“ pomažući im u kućanskim poslovima. Uopće nisu svjesne koliko je ta rečenica prožeta patrijarhalnim poimanjem obitelji i zajednice. Kućanski poslovi nisu odgovornost žene, za njih su podjednako odgovorni svi članovi kućanstva, a kako ćete ih podijeliti ovisi o vašim afinitetima.

Primjerice, ako on bolje kuha, ona mu može prepustiti pripremu zajedničkih obroka, ili ako ona voli obavljati sitne popravke po kući, on neće imati ništa protiv jer mu rukovanje alatom ne leži. Važno je da je briga o održavanju prostora u kojem živite zajednička i da kućanske poslove i sve druge obaveze treba ravnopravno podijeliti.

Preuzmete li odmah sve na svoja pleća – kućanske poslove, brigu o djeci, računima, nabavci - dugoročno ćete biti preopterećeni i nezadovoljni i žaliti se kako vam nitko ne pomaže. Ako stvari ne postavite odmah na svoje mjesto velikim dijelom ćete si zbog toga biti sami krivi!   


Otvorena komunikacija

Najbolje je odmah staviti karte na stol. Glasno izrecite svoje želje i očekivanja i tražite od partnera da svoja podijeli s vama. Samo iskrenost i uvažavanje potreba oba partnera može voditi skladnom zajedničkom životu. U suprotnom ste na dobrom putu da zaglibite u međusobnim predbacivanjima i beskonačnim svađama. Ako želite da on ili ona nešto naprave, recite to otvoreno i bez uvijanja: Želim da opereš auto…Želim da odemo u kino…Ne želim ovaj vikend provesti s tvojima…

Očekivanje da će druga strana pročitati vaše misli i iz vašeg nezadovoljstva iščitati što vi želite - jednostavno zaboravite. Ako se ne slaže s vama, naravno da ćete o tome razgovarati i uvijek možete naći kompromisno rješenje, no važno je da razgovarate.

Ako vas neke partnerove navike beskrajno iritiraju, otvoreno mu to recite i prihvatite da ni vi niste savršeni i da vas iskrenost druge strane može iznenaditi i povrijediti no morate biti spremni na to. Ne odnosi se to samo na banalne stvari, poput spuštene wc daske ili ostavljanja čarapa posvuda.

Što ako otkrijete da osoba u koju ste zaljubljeni ne vodi brigu o sebi, od higijenskih navika i redovitog mijenjanja odjeće do brige o zdravlju? To nije mala stvar, pogotovo ako su vaše navike dijametralno suprotne. Uostalom, ako dobijete djecu, želite za partnera odraslu osobu koja će im biti primjer u svemu, a ne još jedno dijete koje morate tjerati liječniku kad se razboli.


Prostor za sebe

U kvalitetnoj vezi može se tolerirati tračak ljubomore ali ništa više od toga. Ljubomora, zavist, oholost i nadmenost otrovat će svaku vezu, bez obzira bila ona ljubavna, prijateljska ili poslovna. Dijeliti zajednički život s nekim ne znači odreći se svega što smo prije bili i u čemu smo uživali i podrediti se drugoj osobi.

Dobar partner ne mora voljeti vaše prijatelje ali mora poštovati vaš odnos s njima, kao i vrijeme koje želite provesti s njima. Isto vrijedi i za ostale stvari koje volite i u kojima uživate. U dobroj vezi morate imati prostor za sebe i premda vaš partner, primjerice, ne voli putovati ili izlaziti, ne znači da se vi toga trebate odreći. Pravilo je poštovati vlastite i tuđe granice – to se odnosi i na odnos s ostalim članovima obitelji.


Zahvalnost se može vježbati

Zamka u koju većina parova s vremenom upadne je uzimanje partnera i vašeg odnosa zdravo za gotovo. To je gotovo uvijek dvosmjerna ulica, pa ako ste se već našli u njoj i zamjerate partneru što vas ne doživljava kao nekad i ne obasipa komplimentima, ne posvećuje vam dovoljno pažnje ili slično, zapitajte se što ste vi učinili za njega. U odnos treba ulagati jer se neće sam od sebe graditi i obnavljati.Ako zaista volite svog partnera, ne dozvolite da vašim odnosom zavlada prešutno zamjeranje koje će ga polagano nagrizati. Promijenite ploču i inicirajte promjenu, pokrenite razgovor, poklonite dar od srca, rezervirajte vrijeme, učinite nešto što će vašeg partnera iznenaditi i oduševiti i tako pokažite ljubav.

Onima nesklonima odlasku liječniku, primjerice, možete pokloniti paket dodatnog zdravstvenog osiguranja pa se neće više moći opravdavati da ne ide doktoru jer „je uvijek gužva u čekaonicama, mora tražiti uputnice, čekati mjesecima na termin“ i slično. S dodatnim zdravstvenim osiguranjem vaša najmilija osoba do liječnika će doći bez čekanja i bez uputnica, a čak može odabrati i ustanovu i liječnika kod kojeg želi obaviti pregled. Sretan vam dan zaljubljenih!

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Zašto je nekim ljudima uvijek hladno i kako se zagrijati?

 Ako vam je neprestano hladno, provjerite imate li dovoljno sna, jeste li pod stresom i pročitajte savjete kako se zagrijati ako ste nepopravljivo zimogrozni

Opširnije
Zašto je vježbanje jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti za svoje zdravlje

Bilo kakva tjelesna aktivnost bolja je od nikakve, a evo i zašto

Opširnije
11 mitova o karcinomu dojke

Sve što trebate znati o raku dojke, prevenciji i nošenju s ovom bolešću koja je izlječiva u 98 posto slučajeva ako se otkrije na vrijeme!

Opširnije
Život nakon pandemije

Donosimo vam nekoliko savjeta o tome kako vratiti svoj život u uobičajenu pretpandemijsku svakodnevicu.

Opširnije
7 savjeta koji mogu poboljšati kvalitetu vašeg sna

Budite li se jutrima umorni, bolnog tijela i neraspoloženi? Ne brinite, uz malo truda moguće je poboljšati kvalitetu i trajanje sna na jednostavan i prirodan način.

Opširnije
Kroz igru i zabavu učite djecu o sigurnom ponašanju u prometu

Donosimo vam 10 savjeta kako svoju djecu naučiti da postanu sigurni sudionici u prometu. 

Opširnije
UZV dojki - imate li razlog za brigu?

Savjeti dr. med. Drage Ljubić, Zdravstveni centar Novamed


Opširnije
Moje dijete ima temperaturu - što učiniti?

Savjeti dr. med. Ive Palčić, Poliklinika za dječje bolesti Helena

Opširnije
Najpopularnije aplikacije za praćenje zdravlja

Tražite najbolje aplikacije za očuvanje svog zdravlja? Bilo da se brinete o svom tijelu ili o svom umu, ove stvari jednostavno morate isprobati!

Opširnije
Što zapravo znači brinuti o sebi?

Popis nekoliko univerzalnih stvari koje već sutra možete početi prakticirati ako se želite uistinu početi brinuti o sebi.

Opširnije
Zdravlje nakon četrdesete: preporučeni preventivni pregledi

Donosimo preporuke na što biste trebali pripaziti nakon što uđete u peto desetljeće, iako možda nemate nikakvih zdravstvenih tegoba.

Opširnije
9 loših navika koje štete ženskom zdravlju

Neke svakodnevne navike kojih možda nismo ni svjesne s vremenom nam mogu prouzročiti zdravstvene teškoće 

Opširnije
Vodič kroz dodatno zdravstveno osiguranje

Najvažnija pitanja i odgovori o dodatnom zdravstvenom osiguranju: tko ga može ugovoriti i kako, te koliko košta polica

Opširnije
Vodič kroz dopunsko zdravstveno osiguranje

Najvažnija pitanja i odgovori o dopunskom zdravstvenom osiguranje: čemu služi, tko ga može ugovoriti i koje pogodnosti pruža

Opširnije
Kvalitetna prehrana najbolja je prevencija

Ono što jedemo određuje našu budućnost i kvalitetu života.

Opširnije
Zarazite se samo humorom i smijehom

Držite distancu, ali približite se osmijehom!

Opširnije
Nakon fizičkog zdravlja treba sačuvati i zdrav razum

Složili smo listu stvari koje nam mogu pomoći sačuvati mentalno zdravlje.

Opširnije
Razlike između dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja

Što je dopunsko, a što dodatno zdravstveno osiguranje, čemu služe i tko ih treba?

Opširnije
Kako pobijediti proljetni umor

Premda je proljeće godišnje doba kojem se svi veselimo jer se priroda budi i počinje novi životni ciklus, mnoge muči proljetni umor. Je li to mit ili našem organizmu doista treba neko vrijeme da se privikne na nove vremenske uvjete? 

Opširnije
Dobri razlozi za dodatno zdravstveno osiguranje za dijete – već od rođenja

S dodatnim zdravstvenim osiguranjem birate ustanovu i termin pregleda u renomiranoj zdravstvenoj ustanovi. Bez uputnica i lista čekanja.

Opširnije
Sedam najčešćih zabluda o zdravstvenom osiguranju

Boli glava od svih tih naziva i vrsta zdravstvenih osiguranja?

Opširnije
Sistematski pregled kao vaša prva dobra odluka

Sistematski pregledi sadrže kombinacije pregleda i pretraga

Opširnije
Zdravo dijete će biti zdrav i sretan čovjek

Temelji zdravih životnih navika stvaraju se još u dječjoj dobi.

Opširnije