Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.222.64.76.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Život nakon pandemije

Život nakon pandemije


Kada smo krajem prosinca 2019. godine u novinama i na internetu počeli čitati vijesti o nepoznatoj virusnoj bolesti u Kini, nismo mogli pretpostaviti kako su to bili počeci velikih promjena u cijelom svijetu s dalekosežnim posljedicama. Par mjeseci kasnije, u Hrvatskoj smo zabilježili i prvi slučaj zaraze korona virusom, a zatim je nastupio lockdown koji je promijenio sve – naš način života, rada i brige o zdravlju.

Danas, više od dvije godine kasnije, naučili smo živjeti drugačije. Iako pandemija nije službeno završila, počeli smo živjeti život najsličniji onome koji smo imali prije pandemije. Sve se čini kao prije, no svi smo svjesni kako je pandemija ostavila trag u nama te smo na razne načine svi osjetili njene posljedice. Kako biste vratili svoj život u uobičajenu pretpandemijsku svakodnevicu, donosimo vam nekoliko savjeta će vam pomoći da svoje fizičko i psihičko zdravlje vratite u ravnotežu.Ograničite izloženost stresu

Stres je gotovo nemoguće izbjeći, no ono što možete učiniti je pronaći metode i naučiti načine kako se s njime uhvatiti u koštac. Kad osvijestite svoja ponašanja, razmišljanja i reakcije koje želite promijeniti, vaš se život uistinu može promijeniti na bolje. Na internetu su dostupni brojni savjeti, podcasti i iskustva drugih koji su uspjeli naučiti se nositi sa stresnim situacijama. Možete si pomoći vježbama disanja  koje će vas smiriti i vratiti u sadašnji trenutak. Meditacija je također odličan način kako naučiti sabrati misli i usmjeriti se prema onome što vam je bitno.


Više fizičke aktivnosti

Kada morate krenuti s nekom novom aktivnošću, a nedostaje vam motivacije, najteže je napraviti prvi korak. Odaberite neku fizičku aktivnost koja će vas najviše zabaviti. Hodanje, trčanje, yoga, pilates, aerobik ili teretana uobičajeni su načini da se održite u formi, a ne viđate li se s prijateljima često, možda je neka rekreacija poput tenisa ili badmintona u dvoje idealan način da spojite ugodno s korisnim.


Naspavani u novi dan

Mnogi od nas još nisu upoznati kako je kvalitetan san vrlo važan za naše fizičko i psihičko zdravlje. Naučiti spavati nije lako jer mnogi od nas rade greške koje utječu na trajanje i kvalitetu sna, no već s nekim malim promjenama možete poboljšati kvalitetu vašeg sna. Vježbajte ujutro, izbjegavajte pića s kofeinom u popodnevnim satima, zaštitite oči od plavog svjetla mobitela i računala i spavajte u sobi koja je prozračena i hladnija.


 
 

Zdrava prehrana za sretniji život

Prakticiranje zdrave prehrane navika je koja će vam vrlo brzo pokazati svoj učinak. “Recept” je vrlo jednostavan - izbacite sve nezdravo iz svoje prehrane i uvedite više dnevnih porcija voća i povrća. Danas vrlo lako možete pronaći tisuće i tisuće zdravih recepata i informacija o načinima prehrane koji će najbolje odgovarati vama i vašem stilu života. Za početak, probajte iz svoje prehrane izbaciti procesuirane namirnice (gotova jela, junk food) i slatkiše te ih zamijenite zdravijim obrocima.
 

Potražite pomoć kada vam je potrebna

Osjećate li da gubite kontrolu nad svojim životom – bilo da se radi o privatnim odnosima, zdravlju, prehrani, poslu ili financijama, nemojte se libiti potražiti pomoć. Ponekad će vam druženje s prijateljima napuniti baterije, razgovor sa stručnjakom definirati plan i program vježbanja, a financijsko savjetovanje može vam pomoći da pametnije uložite svoj novac. U situacijama kada vas nešto jako muči, bez obzira možete li to “nešto” definirati ili ne, dobro je potražiti pomoć liječnika, psihologa ili psihijatra. U našem društvu sve više i više ljudi odlazi na redovite razgovore sa svojim terapeutima i polako se gubi stigma koje je bila vezana uz ovakav oblik brige za sebe. Razgovori s ljudima koji su stručni odličan su način da počnete raspetljavati svoje probleme ili da počnete mijenjati ona ponašanja i razmišljanja koja vam štete.Briga o mentalnom zdravlju

Tijekom pandemije, većina nas je sigurno više promišljala o stvarima koje su nam važne i koje želimo promijeniti, poput odnosa s drugima. Kvalitetna prijateljstva i poslovni odnosi na čvrstim temeljima preživjeli su i razdoblje socijalne izolacije dok smo odnose s kojima nismo zadovoljni preispitivali i možda prekinuli.  
Bez obzira na to kakav ste tip osobe i kakav život vodite, važno je osjećati se dobro u svojoj koži i raditi na sebi. Tema mentalnog zdravlja je uslijed pandemije došla u prvi plan jer je gotovo svatko od nas u nekom trenutku osjetio tjeskobu zbog izvanredne situacije u kojoj smo se našli. Zato je važno sad se fokusirati na sebe i usmjeriti na stvari u kojima uživamo. Ponekad nas životne situacije odvedu u kroničan nedostatak vremena za hobije i omiljene aktivnosti, neispavanost, lošu prehranu i stres, no važno je u svakom danu pronaći bar 5 minuta u kojem ćete raditi ono što vas veseli i opušta.
 

Živimo u izazovnim vremenima gdje su rizik i neizvjesnost sastavni dio života. Današnji način života ali i društvena neizvjesnost svakome od nas nameće potrebu da se sami pobrinemo za sebe. Ugovaranjem životnog osiguranja ulažete u vlastitu budućnost i u sigurnost svoje obitelji pa vam preporučujemo ugovaranje životnog osiguranja u kojem ćete sami kreirati iznos i periodiku plaćanja.

 
 

 
 
 

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Zašto je nekim ljudima uvijek hladno i kako se zagrijati?

 Ako vam je neprestano hladno, provjerite imate li dovoljno sna, jeste li pod stresom i pročitajte savjete kako se zagrijati ako ste nepopravljivo zimogrozni

Opširnije
Mala škola ljubavi: kako biti sretan u paru, kad smo toliko različiti?

Kako biti i ostati sretan u vezi unatoč različitostima, navikama i karakternim osobinama? Mala škola ljubavi za sretno Valentinovo!

Opširnije
Zašto je vježbanje jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti za svoje zdravlje

Bilo kakva tjelesna aktivnost bolja je od nikakve, a evo i zašto

Opširnije
11 mitova o karcinomu dojke

Sve što trebate znati o raku dojke, prevenciji i nošenju s ovom bolešću koja je izlječiva u 98 posto slučajeva ako se otkrije na vrijeme!

Opširnije
7 savjeta koji mogu poboljšati kvalitetu vašeg sna

Budite li se jutrima umorni, bolnog tijela i neraspoloženi? Ne brinite, uz malo truda moguće je poboljšati kvalitetu i trajanje sna na jednostavan i prirodan način.

Opširnije
Kroz igru i zabavu učite djecu o sigurnom ponašanju u prometu

Donosimo vam 10 savjeta kako svoju djecu naučiti da postanu sigurni sudionici u prometu. 

Opširnije
UZV dojki - imate li razlog za brigu?

Savjeti dr. med. Drage Ljubić, Zdravstveni centar Novamed


Opširnije
Moje dijete ima temperaturu - što učiniti?

Savjeti dr. med. Ive Palčić, Poliklinika za dječje bolesti Helena

Opširnije
Najpopularnije aplikacije za praćenje zdravlja

Tražite najbolje aplikacije za očuvanje svog zdravlja? Bilo da se brinete o svom tijelu ili o svom umu, ove stvari jednostavno morate isprobati!

Opširnije
Što zapravo znači brinuti o sebi?

Popis nekoliko univerzalnih stvari koje već sutra možete početi prakticirati ako se želite uistinu početi brinuti o sebi.

Opširnije
Zdravlje nakon četrdesete: preporučeni preventivni pregledi

Donosimo preporuke na što biste trebali pripaziti nakon što uđete u peto desetljeće, iako možda nemate nikakvih zdravstvenih tegoba.

Opširnije
9 loših navika koje štete ženskom zdravlju

Neke svakodnevne navike kojih možda nismo ni svjesne s vremenom nam mogu prouzročiti zdravstvene teškoće 

Opširnije
Vodič kroz dodatno zdravstveno osiguranje

Najvažnija pitanja i odgovori o dodatnom zdravstvenom osiguranju: tko ga može ugovoriti i kako, te koliko košta polica

Opširnije
Vodič kroz dopunsko zdravstveno osiguranje

Najvažnija pitanja i odgovori o dopunskom zdravstvenom osiguranje: čemu služi, tko ga može ugovoriti i koje pogodnosti pruža

Opširnije
Kvalitetna prehrana najbolja je prevencija

Ono što jedemo određuje našu budućnost i kvalitetu života.

Opširnije
Zarazite se samo humorom i smijehom

Držite distancu, ali približite se osmijehom!

Opširnije
Nakon fizičkog zdravlja treba sačuvati i zdrav razum

Složili smo listu stvari koje nam mogu pomoći sačuvati mentalno zdravlje.

Opširnije
Razlike između dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja

Što je dopunsko, a što dodatno zdravstveno osiguranje, čemu služe i tko ih treba?

Opširnije
Kako pobijediti proljetni umor

Premda je proljeće godišnje doba kojem se svi veselimo jer se priroda budi i počinje novi životni ciklus, mnoge muči proljetni umor. Je li to mit ili našem organizmu doista treba neko vrijeme da se privikne na nove vremenske uvjete? 

Opširnije
Dobri razlozi za dodatno zdravstveno osiguranje za dijete – već od rođenja

S dodatnim zdravstvenim osiguranjem birate ustanovu i termin pregleda u renomiranoj zdravstvenoj ustanovi. Bez uputnica i lista čekanja.

Opširnije
Sedam najčešćih zabluda o zdravstvenom osiguranju

Boli glava od svih tih naziva i vrsta zdravstvenih osiguranja?

Opširnije
Sistematski pregled kao vaša prva dobra odluka

Sistematski pregledi sadrže kombinacije pregleda i pretraga

Opširnije
Zdravo dijete će biti zdrav i sretan čovjek

Temelji zdravih životnih navika stvaraju se još u dječjoj dobi.

Opširnije