Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.222.64.76.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Vodič kroz dodatno zdravstveno osiguranje

Vodič kroz dodatno zdravstveno osiguranje


Trebate liječnika specijalista, ali odgađate posjet svom liječniku obiteljske medicine radi uputnice jer znate što vas čeka: slanje uputnice na više ustanova radi dobivanja termina za specijalistički pregled, čekanje na pregled tjednima, možda i mjesecima, a vaš zdravstveni problem u međuvremenu vam narušuje kvalitetu života? Postoji rješenje kojim ćete izbjeći čitavu tu gnjavažu, a zove se dodatno zdravstveno osiguranje.
 

obitelj u vožnji biciklom

Što je dodatno zdravstveno osiguranje i čemu služi?

Dodatno zdravstveno osiguranje je dobrovoljno osiguranje koje omogućava bolju zdravstvenu zaštitu, preglede u privatnim poliklinikama bez čekanja i uputnica, u odabranom terminu.

Tko može ugovoriti policu dodatnog zdravstvenog osiguranja?

Jedini uvjet za sklapanje police dodatnog zdravstvenog osiguranja je status korisnika obveznog osiguranja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) jer polica dodatnog zdravstvenog osiguranja nije zamjena za osnovno osiguranje, već samo nadogradnja. Može se ugovoriti samo kod privatnih osiguratelja. Dodatno zdravstveno osiguranje može se ugovoriti već za dijete odmah po rođenju, pa sve do navršene 75. godine života. Starost osiguranika pri isteku osiguranja može biti najviše 77 godina.

Kako se ugovara dodatno zdravstveno osiguranje?

Dodatno zdravstveno osiguranje može se ugovoriti izravnim kontaktom s prodajnim savjetnikom UNIQA osiguranja, u bilo kojem UNIQA prodajnom uredu ili direktnom kupnjom na UNIQA internetskoj stranici - www.uniqa.hr

Za ugovaranje dodatnog zdravstvenog osiguranja potrebno je ispuniti zdravstveni upitnik i priložiti medicinsku dokumentaciju, ako je potrebno.

Na koji vremenski period se ugovara UNIQA dodatno zdravstveno osiguranje? 

Paketi dodatnog zdravstvenog osiguranja ugovaraju se na dvije godine.

Kad mogu početi koristiti policu UNIQA dodatnog zdravstvenog osiguranja?

Polica dodatnog zdravstvenog osiguranja može se koristiti 15 dana nakon ugovaranja, a za ugovoreno pokriće mali operacijski zahvati razdoblje čekanja je četiri mjeseca.

Majka i dijete gledaju nešto na laptopu

Koje sve usluge obuhvaća dodatno zdravstveno osiguranje?

Ovisno o ugovorenom paketu, ovim osiguranjem pokriveni su: specijalistički liječnički pregledi, dijagnostički postupci, preventivni pregledi (ginekološki pregled, UZV dojki, kontrolni pregled i UZV za trudnice, PSA, UZV prostate), ortopedska i druga medicinska pomagala, fizikalna terapija, stomatološke usluge, mali operacijski zahvati i sistematski liječnički pregledi.

Paketi uključuju i korištenje zdravstvenih usluga izvan mreže ugovornih ustanova UNIQA osiguranja, a nakon prelaska ugovorenog godišnjeg limita UNIQA  sudjeluje s 50 posto u daljnjim troškovima osiguranika za specijalističke preglede i dijagnostiku.

Koji sve paketi postoje?

Ovisno o pokrićima, postoje tri paketa dodatnog zdravstvenog osiguranja: Comfort, Optimal i Exclusive.

U paketu Comfort uključeni su specijalistički pregledi prema medicinskoj indikaciji do ugovorenog godišnjeg iznosa od 199,08 EUR te dijagnostički postupci (laboratorijske pretrage i dijagnostičke obrade) prema medicinskoj indikaciji do maksimalnog iznosa od 398,17 EUR. U ovaj paket, unutar godišnjeg limita za specijalističke preglede, uračunat je i jedan preventivni ginekološki pregled u svakoj osigurateljnoj godini, a unutar godišnjeg iznosa za dijagnostičke postupke osiguranici imaju pravo na jedan ginekološki UZV i PAPA test u svakoj osigurateljnoj godini, jedan UZV dojki iznad 30 godina starosti u dvije osigurateljne godine, jedan laboratorijski test PSA (prostata specifični antigen)  u svakoj osigurateljnoj godini te jedan UZV prostate (iznad 30 god, starosti) u dvije osigurateljne godine.

trudnički trbuh

Paket Optimal, uz sva pokrića iz paketa Comfort, sadrži i sistematski liječnički pregled.

Najveći paket, Exclusive, uz sva navedena pokrića iz prva dva paketa te povećani limit za specijalističke preglede do 265,45 EUR, sadrži i male operacijske zahvate, fizikalnu terapiju i kontrolni pregled i UZV za trudnice.
Za djecu postoje posebni paketi: Kid za djecu od 0-šest godina te Teen, za djecu od šest godina nadalje.

Koliko košta polica UNIQA dodatnog osiguranja?

Iznos premije određen je cjenikom osiguratelja prema pristupnoj dobi osiguranika, a može se promijeniti nakon procjene zdravstvenog stanja i ocjene rizika. Okvirnu cijenu premije možete izračunati u kalkulatoru. Primjerice, mjesečna premija za osobu u dobi od 35 godina iznosi od 13,67 EUR do 26,01 EUR mjesečno, ovisno o odabranom paketu.

tata i kćer kod liječnika

Što obuhvaća i koliko košta polica dodatnog zdravstvenog osiguranja za dijete?

Polica dodatnog zdravstvenog osiguranja za dijete uključuje specijalističke preglede na medicinsku indikaciju do godišnjeg iznosa od 132,72 EUR, dijagnostičke postupke na medicinsku indikaciju do godišnjeg iznosa od 398,17 EUR, a unutar godišnjeg limita za specijalističke preglede i dijagnostičke postupke su dva preventivna pregleda liječnika specijaliste ortopeda za djecu 0-6 godina starosti u svakoj osigurateljnoj godini, dva UZV kukova za djecu 0-6 godina starosti u svakoj osigurateljnoj godini, ortopedska i druga medicinska pomagala prema medicinskoj indikaciji do ugovorenog godišnjeg iznosa od 132,72 EUR te stomatološke usluge prema medicinskoj indikaciji do ugovorenog godišnjeg iznosa do 132,72 EUR.

Osiguranici imaju pravo na pokriće ortopedskih i drugih medicinskih pomagala (npr. naočale, leće, ortopedski ulošci itd.) koja nisu utvrđena kao pravo osiguranika iz obveznog zdravstvenog osiguranja ili su pomagala višeg standarda od utvrđenog obveznim zdravstvenim osiguranjem po liječničkoj preporuci. Osiguranik snosi 30 posto svih troškova za ortopedska i druga medicinska pomagala, kao i 30 posto troška svake stomatološke usluge.
Polica dodatnog zdravstvenog osiguranja za dijete do 6 godina starosti stoji 22,96 EUR mjesečno odnosno 14,20 EUR mjesečno za dijete starije od šest godina.

Kako se ostvaruje usluga?

Usluga se ostvaruje pozivom ili slanjem e-maila medicinskoj službi - pozivnom centru MedUNIQE koji je na usluzi klijentima 24 sata dnevno, 7 dana tjedno. MedUNIQA će prema opisanim zdravstvenim teškoćama osiguranika uputiti na odgovarajućeg liječnika specijalista, a osiguranik može odabrati u kojoj ustanovi i u kojem terminu želi obaviti pregled.

Na raspolaganju osiguranicima je više od 600 ugovornih ustanova u kojima mogu obaviti pregled ili pretragu, a mogu se koristiti i ustanove koje nisu ugovorni partneri UNIQA osiguranja.

Što kad potrošim sva pokrića iz police?

Nakon iskorištenih godišnjih iznosa za specijalističke preglede i dijagnostičke postupke UNIQA nastavlja pratiti osiguranika plaćajući mu 50 posto cijene potrebnih zdravstvenih usluga, uz uvjet da je usluga obavljena u ugovornoj zdravstvenoj ustanovi UNIQA osiguranja.

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Zašto je nekim ljudima uvijek hladno i kako se zagrijati?

 Ako vam je neprestano hladno, provjerite imate li dovoljno sna, jeste li pod stresom i pročitajte savjete kako se zagrijati ako ste nepopravljivo zimogrozni

Opširnije
Mala škola ljubavi: kako biti sretan u paru, kad smo toliko različiti?

Kako biti i ostati sretan u vezi unatoč različitostima, navikama i karakternim osobinama? Mala škola ljubavi za sretno Valentinovo!

Opširnije
Zašto je vježbanje jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti za svoje zdravlje

Bilo kakva tjelesna aktivnost bolja je od nikakve, a evo i zašto

Opširnije
11 mitova o karcinomu dojke

Sve što trebate znati o raku dojke, prevenciji i nošenju s ovom bolešću koja je izlječiva u 98 posto slučajeva ako se otkrije na vrijeme!

Opširnije
Život nakon pandemije

Donosimo vam nekoliko savjeta o tome kako vratiti svoj život u uobičajenu pretpandemijsku svakodnevicu.

Opširnije
7 savjeta koji mogu poboljšati kvalitetu vašeg sna

Budite li se jutrima umorni, bolnog tijela i neraspoloženi? Ne brinite, uz malo truda moguće je poboljšati kvalitetu i trajanje sna na jednostavan i prirodan način.

Opširnije
Kroz igru i zabavu učite djecu o sigurnom ponašanju u prometu

Donosimo vam 10 savjeta kako svoju djecu naučiti da postanu sigurni sudionici u prometu. 

Opširnije
UZV dojki - imate li razlog za brigu?

Savjeti dr. med. Drage Ljubić, Zdravstveni centar Novamed


Opširnije
Moje dijete ima temperaturu - što učiniti?

Savjeti dr. med. Ive Palčić, Poliklinika za dječje bolesti Helena

Opširnije
Najpopularnije aplikacije za praćenje zdravlja

Tražite najbolje aplikacije za očuvanje svog zdravlja? Bilo da se brinete o svom tijelu ili o svom umu, ove stvari jednostavno morate isprobati!

Opširnije
Što zapravo znači brinuti o sebi?

Popis nekoliko univerzalnih stvari koje već sutra možete početi prakticirati ako se želite uistinu početi brinuti o sebi.

Opširnije
Zdravlje nakon četrdesete: preporučeni preventivni pregledi

Donosimo preporuke na što biste trebali pripaziti nakon što uđete u peto desetljeće, iako možda nemate nikakvih zdravstvenih tegoba.

Opširnije
9 loših navika koje štete ženskom zdravlju

Neke svakodnevne navike kojih možda nismo ni svjesne s vremenom nam mogu prouzročiti zdravstvene teškoće 

Opširnije
Vodič kroz dopunsko zdravstveno osiguranje

Najvažnija pitanja i odgovori o dopunskom zdravstvenom osiguranje: čemu služi, tko ga može ugovoriti i koje pogodnosti pruža

Opširnije
Kvalitetna prehrana najbolja je prevencija

Ono što jedemo određuje našu budućnost i kvalitetu života.

Opširnije
Zarazite se samo humorom i smijehom

Držite distancu, ali približite se osmijehom!

Opširnije
Nakon fizičkog zdravlja treba sačuvati i zdrav razum

Složili smo listu stvari koje nam mogu pomoći sačuvati mentalno zdravlje.

Opširnije
Razlike između dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja

Što je dopunsko, a što dodatno zdravstveno osiguranje, čemu služe i tko ih treba?

Opširnije
Kako pobijediti proljetni umor

Premda je proljeće godišnje doba kojem se svi veselimo jer se priroda budi i počinje novi životni ciklus, mnoge muči proljetni umor. Je li to mit ili našem organizmu doista treba neko vrijeme da se privikne na nove vremenske uvjete? 

Opširnije
Dobri razlozi za dodatno zdravstveno osiguranje za dijete – već od rođenja

S dodatnim zdravstvenim osiguranjem birate ustanovu i termin pregleda u renomiranoj zdravstvenoj ustanovi. Bez uputnica i lista čekanja.

Opširnije
Sedam najčešćih zabluda o zdravstvenom osiguranju

Boli glava od svih tih naziva i vrsta zdravstvenih osiguranja?

Opširnije
Sistematski pregled kao vaša prva dobra odluka

Sistematski pregledi sadrže kombinacije pregleda i pretraga

Opširnije
Zdravo dijete će biti zdrav i sretan čovjek

Temelji zdravih životnih navika stvaraju se još u dječjoj dobi.

Opširnije