Zatvori

Upišite svoje podatke kako biste otvorili korisnički račun

Osobni podaci
Sva polja su obvezna
Molimo upišite broj trenutno važeće police bez razmaka ili broj police koju ste ugovorili u zadnje tri godine
Kontakt podaci
/
Molimo unesite samo brojeve
PODACI ZA PRIJAVU

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. Radi vaše sigurnosti dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. Vaša adresa je 44.222.104.206.

Uvjeti korištenja  |  Informacije o obradi osobnih podataka
Zatvori
Nemate UNIQA korisnički račun? Registrirajte se
Zatvori

Upišite svoju e-mail adresu i dobiti ćete novu lozinku.

Zatvori

Upišite svoju novu lozinku.

 
Pretvorite FOMO u JOMO

Pretvorite FOMO u JOMO


Koliko vremena u danu provedete na računalu ili mobilnom telefonu konzumirajući sadržaj društvenih mreža? Digitalni svijet sve nas više zaokuplja jer uživamo gledati smiješne video snimke, pratimo živote potpunih neznanaca, gledamo razne tutorijale, pratimo recepte za jela koje nikada nećemo pripremiti ili pratimo savjete kako da budemo učinkovitiji, brži ili bolji u svakodnevnom životu koje ne primjenjujemo.

Online sadržaj koji konzumiramo u svoje slobodno vrijeme najčešće nas zabavlja i opušta, ali nam i uzima dragocjeno vrijeme svakoga dana. Samo mali broj informacija koje konzumiramo digitalno zaista donosi dodanu vrijednost našem svakodnevnom životu.


Pretvorite FOMO u JOMO

Većina odraslih koja posjeduje pametni telefon, a danas ga gotovo imaju svi, ima svoje profile na društvenim mrežama, barem jednu od aplikaciju za poruke i barem jednu e-mail adresu. Neprestana povezanost s prijateljima na društvenim mrežama u međuvremenu je prerasla u potrebu da uvijek moramo biti u tijeku sa svime što se događa. Tako je nastao termin Fear of Missing out (FOMO) koji se često koristi kada se osoba boji da će propustiti nešto zanimljivo ili uzbudljivo. Taj je strah posebno vidljiv prilikom konzumiranja digitalnih kanala. Ako se prepoznajete u toj rečenici, krajnje je vrijeme da poduzmete nešto po tom pitanju.

Potreba da budemo informirani nije jednaka onoj da budemo informirani na kvalitetan način. Konzumacijom sadržaja koji nije koristan gubi se vaše dragocjeno vrijeme kojeg, uz današnji brzi životni ritam, nitko nema previše.

Godišnji odmori, bez obzira kako ih i gdje provodite, dobro su vrijeme za male životne “rekapitulacije” jer se odmarate, imate slobodnog vremena i možete se posvetiti sebi. Zato predlažemo da ovog ljeta napravite dobre odluke i planove kako da FOMO pretvorite u JOMO!

Joy of missing out, odnosno užitak od propuštanja, nova je skraćenica kojom se naglašava potreba da propustite događaje, bilo da su oni online ili u stvarnom svijetu, bez osjećaja krivnje ili žaljenja te da se posvetite sebi. Naravno, ne radi se o životu potpuno lišenog pametnog telefona i interneta jer to u današnje vrijeme jednostavno nije moguće. Umjesto toga, JOMO ima za cilj pronaći ravnotežu i odlučiti koje i kakve informacije želite konzumirati.  

Vožnja bicikla
 
Donosimo vam 5 savjeta koji će vam u tome pomoći:


1. Odlučite koje ćete online kanale pratiti

Odredite koje ćete točno društvene mreže, stranice i aplikacije pratiti, odredite profile koji pružaju informacije koje će vam biti korisne i koje će vam pomoći da vaša svakodnevica bude kvalitetnija. Razmišljajte o online kanalima kao o ljudima koje biste mogli susresti na ulici i svakim od njih popričati. Smatrate li da bi svaki od njih imao nešto korisno za reći ili vas dobro savjetovati


2. Deaktivirajte svoje profile na društvenim mrežama i isključite notifikacije

Ako smatrate da niste dovoljno čvrst karakter kako biste se othrvali utjecaju društvenih mreža, svoje profile na društvenim mrežama možete izbrisati ili samo privremeno deaktivirati. Također, sa svojih mobilnih telefona možete deinstalirati aplikacije društvenih mreža kako ne biste došli u napast i vratili se starim navikama.


3. Odredite vrijeme koje ćete posvetiti digitalnom svijetu

Za početak, savjetujemo da na svoj mobilni telefon instalirate aplikaciju koja će pratiti koliko vremena u danu koristite svoj uređaj te vam dati točan pregled koliko ste koristili koju od aplikacija. Statistika bi vas mogla iznenaditi.

Zato odredite vrijeme koje će vam biti prihvatljivo za “gubljenje”. To možete učiniti uz pomoć brojnih aplikacija koje će vam ograničiti vrijeme koje provodite na društvenim mrežama ili to možete napraviti na brz način – odredite vrijeme koje planirate potrošiti i upalite štopericu na telefonu. Tako ćete moći uživati u digitalnom svijetu, a alarm će vas upozoriti kada je vrijeme da prestanete.
 

Žena na dasci na moru


4. “Zaboravite” na svoj mobilni telefon

Većina od nas iz doma ne izlazi bez novčanika, ključeva i mobilnog telefona. Praktično je imati mobilni telefon uz sebe, no je li nam on potreban baš svaki put? Argument “što ako se nešto dogodi?” legitiman je, no u današnje vrijeme danas svi imaju mobilne telefone sa sobom i u slučaju nekih ozbiljnih situacija uvijek ćete moći zamoliti nekoga da vam ga posudi kako biste obavili poziv. Idete li na plažu, na izlet ili na druženje s prijateljima….ostavite svoj telefon kući i uživajte u svakoj sekundi druženja.


5. Iskoristite dobiveno vrijeme

Ne zaboravite, potrebno je sebe nagraditi za uspjeh. Dobiveno vrijeme iskoristite za šetnju prirodom, brigu o svom tijelu, čitanje, sport, druženje s prijateljima ili bilo koju aktivnost koja vas veseli, a za koju niste pronalazili vremena.
Što manje vremena trošimo izloženi digitalnim kanalima, ima dobar utjecaj nas jer se ne uspoređujemo s drugim ljudima i imamo više vremena koje možemo potrošiti na pametniji način. Utješna je i činjenica kako FOMO najviše utječe na mlađu populaciju i s vremenom i zrelošću naš strah od toga da ne propustimo zanimljive stvari se gubi.

Imate pitanja?

Info broj: (+385 1) 6324 200
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

Planinska 13 A HR - 10 000 Zagreb
Radno vrijeme Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h
Procjena štete Pon – čet: 8-16:30h; Pet: 8-14:00h

info@uniqa.hrProdajni uredi

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu police i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

* Ispunjavanjem podataka, dajete dozvolu za kontaktiranje UNIQA osiguranju d.d. Više!

Vaši podaci (ime, prezime, adresa elektroničke pošte) biti će obrađeni isključivo u svrhu ostvarivanja kontakta na Vaš zahtjev za izradom ponude osiguranja. Molimo prije nastavka pročitajte naše Informacije o obradi podataka http://gdpr.uniqa.hr

Kontaktirajte me!

Povezani članci

Kako putovati sigurno s kućnim ljubimcem

Nekoliko korisnih savjeta za sigurno putovanje automobilom s vašim najdražim dlakavim prijateljima

Opširnije
Neka planiranje troškova bude vaša najbolja novogodišnja odluka!

Planiranjem troškova ostvarite svoje ciljeve i financijsku neovisnost.

Opširnije
Osiguraj posao koji voliš

Osiguranje imovine obrtnika i poduzetnika 

Opširnije
Kako uštedjeti bez prevelikog odricanja

Značajne uštede u kućanstvu možemo postići malim koracima: od planiranja kupnje do DIY projekata

Opširnije
Kontrolirate li svoj novac ili on kontrolira vas?

Važni koraci u postupanju s novcem koji će vam olakšati financijske brige na duge staze


 

Opširnije
Kako održavati mentalnu kondiciju

Uz fizičku, važno je održavati i mentalnu kondiciju.

Opširnije
Kako ostvariti važne odluke i postići dugoročne ciljeve

Kako novogodišnje odluke pretvoriti u ostvarive ciljeve?

Opširnije
Što kad vam je svega previše?

Većinu rutinskih kućanskih poslova i "nevidljivih" zadataka obavljaju žene. Donosimo nekoliko savjeta kako si olakšati život i skinuti dio tereta sa svojih leđa.

Opširnije
Biciklirajte - ali sigurno! Provjerite poznajete li pravila vožnje i prometne propise o bicikliranju

Kako stojite s poznavanjem biciklističkih propisa? Provjerite svoje znanje i vozite sigurno!

Opširnije
50 načina za predah

Ako vam nedostaje inspiracije, imamo 50 ideja za kratki predah na poslu, kod kuće ili bilo gdje da se nalazite.

Opširnije
Mitovi o osiguranju

Najčešći mitovi i zablude o osiguranju.Donosimo činjenice koje će vam pomoći donijeti informiranu i odgovornu odluku.

Opširnije
Hrana koja podiže raspoloženje

Zimski blues ublažite hranom koja sadrži protein triptofan koji pomaže našem tijelu da proizvede serotonin, hormon sreće.

Opširnije
5 jezika ljubavi

Dok neki ljubav iskazuju fizičkim dodirom, drugima je nepodijeljena pažnja partnera najveći dokaz ljubavi. Naučite „strane“ jezike ljubavi kako biste se međusobno bolje razumjeli i voljeli na svim jezicima.

Opširnije
Kako možemo biti sigurni da su proizvodi i usluge koje kupujemo doista „zeleni“ i održivi?

Svakodnevnim, malim ali važnim odlukama možemo pozitivno utjecati na svijet, kao što su odluke o proizvodima i uslugama koje kupujemo.

Opširnije
Sedam pravila za sretne blagdane

Bilo da spadate u obožavatelje Božića ili ste istinski Grinch, dobro je prisjetiti se i živjeti vrijednosti zbog kojih Božić i jest najčarobniji blagdan.

Opširnije
Savjeti za putovanja u vrijeme pandemije

Kako putovati u vrijeme pandemije COVID-19? Putno osiguranje može vas zaštititi od neželjenih troškova!

Opširnije
Što djeca trebaju znati o novcu, štednji i financijama općenito?

Koje osnovne i korisne ideje o financijama možete podijeliti s djecom ovisno o njihovoj dobi

Opširnije
Najbolja mjesta za izlet u kontinentalnoj Hrvatskoj

Ako ne idete na more, iskoristite vikend ili slobodan dan za posjet nekoj od predivnih izlet destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj

Opširnije
Pametnim trošenjem do više zadovoljstva u životu

Promjene navika trošenja mogu nas učiniti sretnijima i zadovoljnijima.

Opširnije
10 stvari koje možete učiniti za naš planet

Jednostavne stvari koje možete primijeniti odmah, želite li pomoći očuvanju prirode odnosno smanjiti svoj ekološki otisak.

Opširnije
Nezgode u kućanstvu i kako ih izbjeći

Ozljede zadobivene kod kuće češće su od ozljeda na radu!

Opširnije
Kako pripremiti dijete za školu

Donosimo savjete kako pripremiti klince za školu i cijeloj obitelji olakšati prve tjedne školske godine u kojem razbibrigu zamjenjuju obaveze.

Opširnije
Zašto je djecu bolje odvesti u prirodu nego u šoping centar

Igra u prirodi je zdrava, djeca razvijaju empatiju prema drugim živim bićima, a planiranje izleta povezuje i usrećuje cijelu obitelj

Opširnije
Bicikliranje – zdrav i društveno poželjan način prometovanja

Kriza sa širenjem bolesti COVID-19 pridonijela je popularizaciji održivih načina prometa 

Opširnije
Jesu li uredi otvorenog tipa stvar prošlosti?

Hoće li zdravstvena kriza zauvijek promijeniti način na koji poimamo poslovni prostor?

Opširnije
Kako uskladiti rad od kuće i privatni život

Ravnoteža između poslovnog i privatnog života, tzv. „work-life balance“ je u uvjetima pandemije koronavirusa i rada od kuće poprimila sasvim novo značenje. 

Opširnije
Kako zadržati pozitivan stav za vrijeme krize

Život nam se svima okrenuo naglavačke. Evo na što se trebamo fokusirati da bismo zadržali pozitivan stav.

Opširnije
Treba li vam digitalna detoksikacija?

Možete li zamisliti dan, tjedan ili čak mjesec dana bez mobitela i interneta? 

Opširnije
Kako vježbati kreativnost

Kreativnost je vještina na kojoj se može raditi i svi tu sposobnost možemo razvijati! 

Opširnije
Zašto smo pokrenuli Radost života ili priče koje čine razliku

Upoznajte Stellu, zvijezdu bez granica i Ermina, dječaka romske nacionalnosti koji kad odraste želi biti baš kao njegov tata!
FOTO: Rade Popadić/Dalmacija danas

Opširnije
Tko se boji rizika još?

Naslovu unatoč, ne trebamo se bojati rizika, već njihovih posljedica.

Opširnije
Ne dajte ekranima da izgladne vaše srce

Hrvatski predškolci provode 2,4 sata dnevno pred ekranom. Kako onda zaštititi djecu od prekomjernog izlaganja ekranima?

Opširnije
Kako naše potrebe i odgovornosti rastu s djecom

Svatko tko ima djecu, zna kako to ide: godine prolaze munjevito i nismo se ni okrenuli, a naša beba već je na pragu proslave zadnjeg jednoznamenkastog rođendana.

Opširnije
Kako odgovoriti na pitanja od kojih boli glava

Sigurno ste se bezbroj puta našli u situaciji da vam netko postavi nepristojno pitanje i niste se ni snašli, a već se opravdavate, objašnjavate…nemojte

Opširnije
Rad u papučama: prednosti, mane i kako stojimo s tim u Hrvatskoj

Svijet u kojem sve brojnija radna snaga postaju milenijci, tipična slika radnog mjesta u uredu, uz osmosatno radno vrijeme, godišnji odmor i rad u tvrtki „dok nas mirovina ne rastavi“, lagano postaje retro.

Opširnije